avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cumparatorul se expune la vreun risc?
Discuție deschisă în Executare silită

Cumparatorul se expune la vreun risc?

Am girat o nepoata care nu si-a mai putut plati datoria(90 mii E. din 2005) si isi vinde casa sa mai plateasca din datorii, mie banca imi opreste 30% din pensie. Banca mi-a spus ca nu-mi mai pot vinde casa decat prin ei, deci banii sa le ramana lor. Insa casa mea(garsoniera cf. 3) nu o aveam cand am girat. Am girat doar cu venitul meu(pensie 1100 ron).
In prezent vreau sa vand garsoniera si mi-a iesit Certificatul Fiscal si Extrasul de Carte Funciara fara sarcini. Daca se face astfel vanzarea, cumparatorul(care nu imi este ruda) se expune la vr-un risc din partea bancii unde eu am girat sau altceva?
Cel mai recent răspuns: narcis-andrei , utilizator 15:13, 21 Noiembrie 2014
Intrebarea era una -pt.ca trebuia sa fie un titlu, dar problemele au fost sub mai multe nuante. Si daca unele persoane amabile au dorit sa raspunda, inseamana ca subiectul a fost interesant.
Eu nu am spus nu si nu, pur si simplu mi-am exprimat framantarile si nelamuririle, mai ales ca nu prea intelegeam clar termenii de specialitate.
Deci nu inteleg de ce-i suparare ca discutia s-a prelungit? Exista in politica site-ului o asemenea interdictie si eu sau interlocutorii mei, nu am stiut-o?
Nu aveti pensie, nu aveti niciun venit? Aveti un credit mai mare ca valoare restanta decat valoarea garsonierei?
Acel venit se va executa usor... nu veti avea casa si nici ce manca...

Asta pe de o parte... pe de alta, nu asta e poroblema juridica reala. Exista o problema juridica, in mare parte comuna cu ce ati aratat mai sus, dar nu e asta.
O fi existand vreun batran de 70 de ani pe undeva cu o garsoniera confort 3, dar nu sunteti dv. Si, in functie de cine sunteti in povestea garsonierei si de ce act urmeaza sa se faca pe garsoniera aceea, solutia juridica ar putea fi alta.
Poate sunt sanse pentru un batran de 70 de ani sa se bucure de batranete, dar nu asa. Asa se duce la sapa de lemn si pe el si pe cumparator... Nu va mai avea vreodata pensia intreaga la cate penalitati si cheltuieli de judecata va avea de platit.
Daca binele batranului acela se are in vedere, atunci nu asta e solutia. Pensia se va popri inainte de garsoniera, deci timp mai are.
Depinde de valori etc., poate se gaseste o solutie.

Daca rezistenta actului incheiat de batran se urmareste, aceasta este infima. Indiferent de inselaciune, discernamant, paguba creditorului, sunt atatea cauze de anulare incat... mai bine nu dati bani pe el.
Nu conteaza ca nu exista inca mentiune la CF sau in alta parte, nu e relevant.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Da, persoana interesata are 70 de ani si toate cele sunt reale,este o vecina. Pentru informatii s-a folosit de aceasta adresa a mea, nu am avut nimic impotriva-am ajutat(spusese ca vrea sa se sinucina, ca nu stie ce sa faca). Din pacate va vinde, fara sa spuna cumparatorului. Nu este interesata de riscul lui. Un agent imobiliar s-a oferit sa ajute cunoscand situatia(nepot al unei alte vecine).
Eu ce pot face sa sun la BRD unde are datoria ?Nu cred ca-i treaba mea. Nu doresc sa mai discutam pe aceasta tema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar o garsoniera ContSters98379 ContSters98379 Buna. Vreau sa cumpar garsoniera, dar nu platesc pretul integral. Platesc jumatate acum si jumatate la sfarsitul anului. Vreau sa stiu daca garsoniera o ... (vezi toată discuția)
Banca mai poate executa silit? mihrac mihrac Buna seara.Prietenul meu a imprumutat e la banca suma de 8000 E prin 2008 a platit decat cateva rate pana in 2009.Nu stiu daca a girat cu casa,el zice ca nu ... (vezi toată discuția)
O problema complicata dilema poprire si executare lilyanne lilyanne Cunosc o familie disperata, sunt bunicii+parintii+1 copil mic de 2 anisori. Acum incearca sa isi ridice repede o cabana sa aiba unde locui. Problema lor este ... (vezi toată discuția)