avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Prestare servicii in Austria
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Prestare servicii in Austria

O societate din Romania presteaza servicii in constructii in Austria.
1.Este necesara inscrierea in ROI?
2.Facturarea se face fara TVA?
3.Este necesara depunerea unor declaratii speciale si care sunt acestea?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 13:35, 26 Noiembrie 2014
1. Da
2. Fara TVA, daca si clientul este inscris in ROI.
3. Depuneti declaratia 390.
Cred ca raspunsul primit anterior este eronat dar depinde si de ce fel de servicii prestati mai exact.

Pentru serviciile prestate in legatura cu bunurile imobile locul prestarii serviciului este considerat locul unde imobilul este situat.

Personal consider ca societatea romaneasca trebuie sa obtina numar de tva din Austria si sa colecteze TVA austriac pe care sa il plateasca administratiei financiare din Austria. In acest caz aceste servicii nu se declara in 390 si nici in 300 in Romania.

ART. 133 Locul prestării de servicii
(1) În vederea aplicării regulilor referitoare la locul de prestare a serviciilor:
a) o persoană impozabilă care desfăşoară şi activităţi sau operaţiuni care nu sunt considerate impozabile în conformitate cu art. 126 alin. (1) - (4) este considerată persoană impozabilă pentru toate serviciile care i-au fost prestate;
b) o persoană juridică neimpozabilă care este înregistrată în scopuri de TVA este considerată persoană impozabilă.
(2) Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acţionează ca atare este locul unde respectiva persoană care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt furnizate către un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana îşi are sediul activităţii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix al persoanei care primeşte serviciile. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabilă care primeşte aceste servicii îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită.
(3) Locul de prestare a serviciilor către o persoană neimpozabilă este locul unde prestatorul îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt prestate de la un sediu fix al prestatorului, aflat în alt loc decât locul în care persoana impozabilă şi-a stabilit sediul activităţii economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde prestatorul îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită.
(4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:
a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestările de servicii efectuate în legătură cu bunurile imobile, inclusiv serviciile prestate de experţi şi agenţi imobiliari, de cazare în sectorul hotelier sau în sectoare cu funcţie similară, precum tabere de vacanţă sau locuri amenajate pentru camping, de acordare de drepturi de utilizare a bunurilor imobile, pentru servicii de pregătire şi coordonare a lucrărilor de construcţii, precum serviciile prestate de arhitecţi şi de societăţile care asigură supravegherea pe şantier;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva - prestari servicii constructii lanistor lanistor Daca ma puteti ajuta la urmatoarea speta : un SRL, neplatitir TVA, obtine un cotract pt. lucrari constructii in UE; am intrebat la ANAF si mi-au spus ca pentru ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii ue adriana_p adriana_p Buna ziua Daca o societate din Romania , platitoare de TVA , emite o factura de prestari servicii de paza catre o societate din Cipru, factura trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Tva este obligatoriu de platit daca... ? egidio egidio Am urmatoarea problema,am societate in Romania platitoare de TVA inscrisa in vies lucrez in Italia ca si prestator de servicii,pentru o societate italiana ... (vezi toată discuția)