avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere in vederea atribuirii intregului imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere in vederea atribuirii intregului imobil

Sunt majoritara cu o cota de 2/3 din casa si teren . Pot cere atribuirea intregului imobil , iar piritii sa fie despagubiti in teren intravilan , teren care apartine imobilului ? Adica sa nu platwsc cu bani mai , mai direct...Initial am avut o cota de 1/3 , am cerut atribuirea in natura , dar pe parcurs am cumparat inca o cota de la un copropritar si am devenit majoritara . Am facut toate demersurile si am cerut instantei consfintirea dreptului de proprietaqte , am platit si taxa de timbru la valoare . :O
Cel mai recent răspuns: ContSters335821 , utilizator 09:16, 11 Noiembrie 2014
am mai citit o speta asemantoare , aproape identica dar nu am inteles nimic . ar trebui povestit mult si nu cred ca are cineva rabdare . am mai spus : s-au facut expertizele la casa si teren . pe mine m-a pus sa platesc o taxa de 13.990 lei pentru 2/3 iar pe pirit 1500 ...nu stiu de ce atit de putin...dar ce mai conteaza ? ce o fi o fi . eu am platit piritul nu a platit . aia e
Nu stiti daca are cineva rabvdare pana nu scrieti, mie imi pare ca dv. nu aveti rabdare.
Din pacate, din franturi de mesaje, nu se intelege prea mult si nu prea se pot da pareri realiste sau concrete.
Puteti solicita atribuirea imobilului , avand in vedere cota-parte din dreptul de proprietate.

Dumneavoastra ati dobandit cota -parte ideala, abstracta de , matematica din dreptul de proprietate de 2 / 3 prin cumpararea altei cote -parti detinute de catre un alt copartas.


Asadar, starea de indiviziune poate fi sistata prin imparteala, sub forma atriburii , dumneavoastra incumbandu-va sarcina de a plati o sulta, o suma de bani cu titlu de despagubire, catre celalalt coproprietar.




da aveti dreptate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a primi sulta ContSters334096 ContSters334096 Piritul a efectuat imbunatatiri asupra casei fara acordul copropr. . Jdecatorul a cerut piritului o taxa de timbru pe valoare pentru acestea , piritul ... (vezi toată discuția)
Neplata sultei la termen- consecinte? ContSters326883 ContSters326883 Daca nu se plateste sulta in termenul stabilit de catre instanta care sunt consecintele ? Se scoate imobilul la licitaie ? Pe ce se pune executarea silita ? (vezi toată discuția)
Partaj judiciar, despagubiri prietenulomului prietenulomului In cazul in care instanta atribuie intreaga cladire uneia dinte pari cu conditia ca cealalta parte sa fie despagubita iar partea care trb sa despagubeste nu ... (vezi toată discuția)