avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie

Buna ziua,
In prezent lucrez ca lucrator comercial la o firma. Am depus insa mai multe CVuri la diferite firme din domeniul in care mi-am facut studiile(mecanica) si este posibil sa ma angajez in alta parte cat de curand. Preavizul prevazut in contract cu firma la care lucrez in prezent este de 20 de zile lucratoare, insa nu cred ca voi putea sa-l onorez daca primesc un raspuns pozitiv din alta parte.
As dori sa stiu care sunt posibilile consecinte pe care le pot suporta in cazul plecarii fara completarea preavizului.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Negrut , Consultant resurse umane 08:58, 11 Noiembrie 2014
Colegul freeelis v-a prezentet deja sanctuinile disciplinare. In cazul dumneavoastra, daca nu va prezentati la locul de munca in perioada de preaviz, si nici nu ajungeti la un acord cu angajatorul, sanctiunea poate fi desfacerea disciplinara a contractului de munca pentru absente nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Demisia Rusu Adriana Rusu Adriana Buna ziua! Am primit o convicare conform art251. Aliniatul 2 din codul muncii precum ca voi fi cercetata disciplinar pt nerespectarea preavizului si absentarea ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara dupa demisie? sim07 sim07 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Are angajatorul dreptul de a incepe o ancheta disciplinara impotriva unui salariat care si-a depus deja ... (vezi toată discuția)