avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Adresa de contact
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Adresa de contact

O ruda a primit ieri o citatie de la o institutie juridica, insa nu se afla in localitate, si este chemata de a se prezenta peste 2 zile, in caz de neprezentare conform citatiei va fi amendata.
Ruda a fost instiintata de catre familia sa, iar ea nu poate fi prezenta, are ceva probleme de rezolvat, nu poate sa vina urgent pentru a fi prezenta in ziua respectiva.
A cautat pe internet adresa de contact a institutiei juridice, insa institutia pe site-ul ei, nu are nici o adresa de e-mail pentru contact, doar adresa postala si telefon.
Ruda vrea sa informeze institutia prin e-mail, nu prin telefon, deoarece prin telefon nu are nici o dovada ca a informat institutia, iar daca informeaza institutia prin e-mail, va putea sa aiba o dovada ca a informat din timp ca nu poate fi prezenta.

Ce se poate face in acest caz? Institutiile publice nu au obligatia de a pune la dispozitia cetatenilor si adresa de e-mail pentru contact?
Cel mai recent răspuns: _Alin_ , utilizator 22:37, 11 Noiembrie 2014
Nu stim despre ce institutie vorbiti, dar in general se gasesc adresele de contact. Mai mult decat atat, ar trebui sa aveti asa ceva si pe citatia primita. Puteti face dovada imposibilitatii de prezentare prin orice mijloc de proba.
Institutia este inspectoratul de politie din judetul X. Repet ca pe site-ul lor nu se gaseste adresa de contact prin e-mail.
Am verificat si eu, in unele judete apare adresa de contact de e-mail, iar alte judete nu are pe site-ul lor adresa de contact prin e-mail, doar nr. de telefon, si adresa postala.

Pe citatia primita pe numele rudei mele, este scris nr. de telefon al agentului de politie si adresa postala unde trebuie sa se prezinte.

Stim ca se poate face dovada neprezentarii, dar ruda vrea sa instiinteze personal prin e-mail, lucru imposibil din lipsa de adresa de e-mail.

Si repet intrebarea: Nu exista o lege in care scrie ca, institutiile publice sau functionarii publici, pe langa nr. de telefon sau adresa postala, sa fie pusa la dispozitie si adresa de e-mail?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am posibilitatea, legal, să verific bugetul unei ... Lorand 80 Lorand 80 Bună ziua, am posibilitatea, legal, să verific bugetul unei primării? Mă gândesc să candidez în 2024 și să fac un program, dar dacă nu am informații ... (vezi toată discuția)
Aflare adresa detinator / administrator site / domeniu web RoSo RoSo Buna ziua, Am primit un mesaj nesolicitat pe adresa mea privata de e-mail. Am intrat pe site-ul caruia i se facea reclama in mesaj, insa acolo nu exista ... (vezi toată discuția)
Verificare adresa ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Nu stiu daca postarea acestei intrebari este corecta aici. Daca nu este locul ei aici rog, administratorul sa o mute. Problema mea este ... (vezi toată discuția)