avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Aflare adresa detinator / administrator site / domeniu ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Aflare adresa detinator / administrator site / domeniu web

Buna ziua,

Am primit un mesaj nesolicitat pe adresa mea privata de e-mail. Am intrat pe site-ul caruia i se facea reclama in mesaj, insa acolo nu exista nici o adresa de contact si nici o alta informatie despre detinatorul site-ului. Practic, nu stiu despre el decat numele site-ului si atat.
Mentionez ca adresa de e-mail de la care am primit mesajul nesolicitat nu are legatura cu site-ul, apartinand probabil unei firme care se ocupa cu distribuirea de mesaje la solicitarea administatorilor de diverse pagini web.

Deoarece as vrea sa il chem in judecata pe respectivul detinator/administator al site-ului, am nevoie de adresa sa postala. Probabil este o persoana fizica si nu o societate.

Cum ii aflu adresa? Este vreo institutie publica la care pot sa apelez pentru a-mi furniza aceasta data?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: RoSo , utilizator 15:05, 10 Martie 2017
Daca s-au comis infractiuni grave e treaba Politiei. Daca e vorba de spamuire, nu cred ca Politia se va baga pentru atata lucru. Puteti incerca o interogare whois, dar nu este mereu concludenta, pentru ca datele personale pot fi protejate si in acest caz nu sunt dezvaluite decat cu mandat obtinut in Noua Zeelanda sau alta tara ca ea. Cat despre a afla identitatea proprietarului si pe urma a purta un proces in Vietnam sau Nigeria, mai bine lipsa.

Pe urma si eu pot sa pretind in e-mail ca scriu de pe e-mailul billgates@msn.com, nu e musai sa fie adevarat.
Ultima modificare: Duminică, 5 Martie 2017
tgeorgescu, utilizator
Am folosit who.is si au rezultat:
_date despre registrar (probabil firma de la care spam-erul a cumparat numele de domeniu): un nume strain de site si de firma, desi nu-mi dau seama de ce nu a cumparat de la o firma din Romania;
_date despre registrant (probabil este vorba chiar despre spam-er): strada, numarul si localitatea, toate din Romania, precum si adresa de e-mail si nr. de telefon.

Am folosit iplocation.net si a afisat:
_tara numelui de domeniu: Romania;
_ISP (probabil furnizorul de servicii de internet): numele unei firme din Romania.

Acum intrebarea este cat de corecte si actuale sunt aceste informatii? Daca presupun ca sunt reale, neavand alta posibilitate, cui ma adresez in continuare? Ma gandeam sa fac petitie catre ANCOM ca sa oblige furnizorul de internet sa dezvaluie adresa postala a spam-erului.
Ultima modificare: Duminică, 5 Martie 2017
RoSo, utilizator
Domnule, daca ati fi provider de internet ati putea da in judecata firma respectiva pentru spamuire in masa. Dar daca ati fi provider, ati avea proprii dvs. juristi, care sa va indrume ce sa faceti.

Altfel ca persoana fizica sau firma proprie nu prea aveti ce daune pretinde pe motiv de simpla spamuire. Pentru infectare cu ransomware, da, dar fi motive, dar de asta se ocupa Politia.
Mai poate altcineva sa ma ajute cu un raspuns?
Multumesc.
Nu e clar din ce motiv (pe ce temei) ati vrea sa-l dati in judecata si ce fel de daune ati pretinde (si pentru ce). Nefiind clare aceste lucruri, nu vad de ce tertii ar trebui sa va dezvaluie dvs. identitatea spamuitorului.

Mai multe detalii pe [ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Buna ziua, referitor la legea antispam, în care se spune ca ... arcu arcu Buna ziua, Referitor la legea ANTISPAM, în care se spune ca orice mesaj nesolicitat poate fi considerat SPAM și ca atare, poți fi reclamat și sa ... (vezi toată discuția)
Identificare persoana care transmite e-mail-uri jacquelline jacquelline Buna ziua! Am 2 intrebari: 1. Am vazut ca pentru ati face cont pe yahoo ti se solicita un nr. de telefon. Acel nr. este public, are oricine acces la ... (vezi toată discuția)
Spam Tinu21 Tinu21 Cum pot scapa de o firma care imi tot trimite mesaje,desi eu m-am dezabonat de 2 ori.Vazand ca nu se intampla nimic,a 2 -a oara ,am facut un print screen,sa am ... (vezi toată discuția)