Buna ziua. (pentru mine nu e!)
am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Pe data de 10 mai fetita a implinit 2 ani, asa ca incepand cu data de 11 mi-am inceput activitatea in firma.
La 7 zile lucratoare mi-au solicitat sa-mi gasesc altceva de lucru (demisia) pt ca firma nu-si permite sa mai plateasca un om (pe de alta parte urmeaza sa se faca angajari pe acelasi post)....
Nu vreau sa plec, pentru ca nu am abateri, mustrari si mi-am facut munca constiincios si cat se pote de bine.
Ce pot sa fac si cum e mai bine?
O alta problema sunt studiile - universitare de SCURTA DURATA- ce salariu sunt obligati sa-mi ofere?
... de acei bani de la AJOFM. Daca functia cere aceste studii, pentru studii de scurta durata coeficientul de ierarhizare este de 1,5 (inmultiti cu salariul minim negociat pe unitate).
Sfatul meu este sa nu va dati demisia, si sa spuneti ca nu acceptati sa plecati decat cu 65(1), ca sa puteti beneficia de somaj. Tineti-ne la curent.
1. Daca angajatorul nu va mai vrea, "dragoste cu sile nu se poate", asa ca e bine sa faceti cum v-au sfatuit colegii mei.
2. Sa va concedieze individual, conform art.65 din Codul muncii, pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Sa nu semnati nici o cerere de incetare a CIM sau o demisie!
am impresia ca am alat si motivul pt care mi-au cerut asta. Eu am studii superioare de scurta durata si firma are f multi angajati necalificati pe acelasi post ca mine (dar in cartea de munca le este trecut altceva). Asa ca in locul meu poate angaja doi. Unul care termina acum facultatea (si care e in probe acum) si statul ii va plati doi ani salariul si persoana care ma inlocuit cei doi ani.
Mentionez faptul ca am nu mi-au reprosat nicidecum ca nu mi-am facut datoria. Am intrat in campul muncii din prima zi.