Am primit o citatie la politie in care nu se specifica calitatea mea, scrie in calitate de persoana vatamata/suspect/inculpat/parte civila, nefiind insemnata in niciun fel calitatea corespunzatoare mie. Citatie are la baza infractiunea prevazuta de art. 264 legea 53/2003.
Personal cred ca are legatura cu o firma la care am lucrat ca vanzator pe o perioada fixa de 8 zile, in care m-i s-a facut un contract de prestari servicii (gen), termenul nu este cel corect deoarece nu mai am acel contract si nu ma pricep. Ideea este ca nu am avut un contract individual de munca. A venit ITM, si dupa ceva vreme am fost chemat telefonic de un comisar sa dau o declaratie despre ce s-a intamplat. Atunci am precizat exact ce am facut eu la acel loc de munca, el la dosar avea copie dupa acel contract si declaratia data de mine persoanei de la ITM. Am spus clar ce am facut, dupa cum am mai precizat, ce sefi aveam si ca la sfarsit mi-am primit remuneratia pentru servicile prestate (vanzare de martisoare). Ideea este ca intre timp mi-am schimbat nr de telefon si acum am primit citatie in posta.
In baza a ceea ce v-am povestit eu si a articolulului din legea penala ce calitate credeti ca am eu si de ce mai sunt chemat?
Multumesc!
Din ce spuneti dvs, este un dosar in solutionare, si aveti calitatea de martor sau parte civila. Probabil ca au fost facute controale la societatea respectiva, ca urmare a unor plingeri. Probabil ca trebuie sa mai dati vreo declaratie sau cine stie ce, dar nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Art. 264 Cmuncii
(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă penală fapta persoanei care, în mod repetat, stabileşte pentru salariaţii încadraţi în baza contractului individual de muncă salarii sub nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut de lege.
(2) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (1) se sancţionează şi infracţiunea constând în refuzul repetat al unei persoane de a permite, potrivit legii, accesul inspectorilor de muncă în oricare dintre spaţiile unităţii sau de a pune la dispoziţia acestora documentele solicitate, potrivit legii.
(3) Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă penală primirea la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă.
Carnete de munca
dee dee
O zi buna tuturor, o intrebare va rog frumos. Suntem o societate cu 160 de angajati care are carnetele de munca la ITM de care apartinem. Ni s-a spus ca ... (vezi toată discuția)