buna seara am o mica problema cu membrii asociatiei....>
1. nu se raspunde la cererile depuse catre asociatie ..
2. nu se raspunde la contestati
3 nu mi se prezinta actele asociatiei nici macar la cerere in scris
4.nu vor sa gasim o zi de comun acord sa imi prezinte actele
5 reg.Fond Rulment,reg.Fond Reparati,Penalizari,Chirii etc.
6 nu au contract de munca nici un membru din asociatie
7 nu vor sa emita P.V de constatare a unor defectiuni
8.inchiriaza fara acordul propietarilor
9 nu prezinta contractele lucrarilor efectuate
CONFORM legi 230/2007 si a H.G 1588/2007 ca propietar am niuste drepturi si asociatia presedintele adm cenzori si comitetu au si ei niste obligati...
Ce pot sa fac si cum pot avea acces la actele asociatie sa pot dovedi ca fura bani,,ingrasa contractele... si nu isi fac treaba... Am dovezi ca celor cu centrala li se baga la plata pe timp de vara si de iarna fochistu,,,si apa calda...Mentionez blocurile au centrala propie iar eu si inca vre,o 5 propietari avem centrale propi individuale ,,e legal sa platesc salariu fochistului mai ales vara?
amm depus contestatie si nu au raspuns ..am cerut in cerere scrisa sa imi prezinte actele intr,o zi de comun acord si nu rasp,,, rasp lor a fost ca nu e treaba mea ce fac ei....si sa ii dau in judecata daca nu imi convine
Daca sinteti din Bucuresti faceti o sesizare scrisa catre Asociatia de Proprietari din cadrul primariei de sector s au la FAPR. Citat > Important este ca proprietarii să aibă curajul să schimbe situaţia, fiindcă altfel administratorul va profita în continuare de situaţie. Iată ce trebuie făcut în mod concret pentru a obţine rezultate pozitive şi pentru ca blocul să nu fie “îngropat” în datorii la utilităţi:
- Dacă vedeţi că administratorul nu-şi face datoria cum trebuie şi remarcaţi nereguli în activitatea lui, trebuie să vă implicaţi, să discutaţi cu ceilalţi proprietari şi chiar să vă oferiţi pentru o funcţie din asociaţie: preşedinte, membru de comitet, cenzor sau administrator.
- Atunci când administratorul reacţionează necontrolat şi ilogic, discutând altceva decât problema în cauză, sau când vă spune că diversele greutăţi ale blocului s-au rezolvat ori se vor soluţiona, cereţi-i să vă dovedească cu acte legale că tot ceea ce spune este adevărat. Altfel, minte şi aveţi motive temeinice pentru demiterea urgentă a acestuia.
- Întotdeauna administratorul- problemă are gaşca sa, care este formată din unii dintre restanţierii rău-platnici sau dintre cei care sunt “prieteni” cu alcoolul ori cu care are alte interese ascunse. De cele mai multe ori, aceştia acţionează violent verbal, fără să fie întrebaţi, atunci când administratorul este încolţit. Nu îi luaţi în seamă şi sunaţi la 112, chemând urgent poliţia la faţa locului. Pentru scandalagii, amenda este de minimum 500 de lei.
- Când schimbaţi administratorul, nu este nevoie să îi preluaţi gestiunea. Va răspunde în continuare pentru problemele create în faţa legii şi a proprietarilor. Noul administrator, dacă este competent, ştie ce are de făcut fără gestiunea celui de dinaintea sa.
Daca sunteti singurul caruia as. prop. (conducerea) nu-i raspunde la cererile formulate - trebuie sa va ganditi bine la ceea ce spuneti - dar daca sunteti mai multi in aceasta situatie, atunci situatia este grava.
Trebuie sa mergeti la Primaria orasului - acolo fiinteaza un serviciu specializat pentru indrumarea asociatiilor de proprietari. Faceti o notificare scrisa semnata de cat mai multi vecini, care va impartasesc si sunt de acord cu solicitarile dvs., in care explicati toate cele aratate de dvs. mai sus.
Avand in vedere ca ati lecturar legislatia specifica as. prop., dupa ce o sa primiti raspunsul functionarilor de la primarie, ramane la latitudinea dvs. sa "mergeti" in justitie - unde nu pot sa va garantez ca o sa rezolvati mare lucru.
Insa, dvs. membrii as. prop. aveti si alte parghii sa schimbati ceva: in proxima AG a proprietarilor aveti ocazia sa schimbati conducerea - com. executiv, com. de cenzori - insa trebuie sa aveti oameni pregatiti sa munceasca, cu sau fara bani, in slujba membrilor as. proprietari.
Va doresc mult succes si asteptam sa ne spuneti ce rezultate ati obtinut.
am fost in comitet timp de o luna in care nu au vrut sa ne prezinte nici un act dupa care ne,au demis,,,pe motiv ca nu facem ce trebuie...sunt.em 5 propietari in potriva a 15 membri vechii de 10 15 ani restu sunt chiriasi sau oameni batrani....
in bloc sunt 90% chiriasi si decat 10% propietari care locuiesc in bloc asociatia are centrala propie de caldura si ca fapt divers intretinerea pe luna ianuarie 2014 la o gars de 25 m2 a fost de 4800 roni e normal?.. am cerut explicatii si am fost luat la misto...trebuie sa ma supun majoritati daca nu imi convine sa ma mut,,,,, am reusit cu greu sa imi montez centrala propie ,,,sunt curios in iarna asta ce factura imi vine,,,