avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratie ,,asociatia de propietari e legal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratie ,,asociatia de propietari e legal?

buna seara am o mica problema cu membrii asociatiei....>
1. nu se raspunde la cererile depuse catre asociatie ..
2. nu se raspunde la contestati
3 nu mi se prezinta actele asociatiei nici macar la cerere in scris
4.nu vor sa gasim o zi de comun acord sa imi prezinte actele
5 reg.Fond Rulment,reg.Fond Reparati,Penalizari,Chirii etc.
6 nu au contract de munca nici un membru din asociatie
7 nu vor sa emita P.V de constatare a unor defectiuni
8.inchiriaza fara acordul propietarilor
9 nu prezinta contractele lucrarilor efectuate
CONFORM legi 230/2007 si a H.G 1588/2007 ca propietar am niuste drepturi si asociatia presedintele adm cenzori si comitetu au si ei niste obligati...
Ce pot sa fac si cum pot avea acces la actele asociatie sa pot dovedi ca fura bani,,ingrasa contractele... si nu isi fac treaba... Am dovezi ca celor cu centrala li se baga la plata pe timp de vara si de iarna fochistu,,,si apa calda...Mentionez blocurile au centrala propie iar eu si inca vre,o 5 propietari avem centrale propi individuale ,,e legal sa platesc salariu fochistului mai ales vara?
ma pot duce sa obtin de la mai multi propietari semnaturi la cererile mele,,,adica sa cer sa ni se prezinte actele si situatia financiara a asociatie si sa pun mai multi care sunt de acord sa semneze?

Atunci când administratorul reacţionează necontrolat şi ilogic, discutând altceva decât problema în cauză, sau când vă spune că diversele greutăţi ale blocului s-au rezolvat ori se vor soluţiona, cereţi-i să vă dovedească cu acte legale că tot ceea ce spune este adevărat.

Atentie sporita,deoarece administratorul de imobil,nu are autoritatea si competenta sa sa prezinte documente
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care reprezinta si apara interesele asociatiei de proprietari si a membrilor acesteia
De cele mai multe ori, aceştia acţionează violent verbal, fără să fie întrebaţi, atunci când administratorul este încolţit. Nu îi luaţi în seamă şi sunaţi la 112,

Cu tot respectul dar serviciul de urgenta 112,se ocupa cu solutionarea problemelor speciale,nu intervine cu sal;varea,politia sau pompieriiin diferendele/disputele intre administrator si proprietari
@cezar18
Domnul la care faceti referire nu va solutioneaza problemele cu care va confruntati
puff imi cer scuze dar sa stiti ca 112 chiar ma ajutat ca presedinta sa imi primeasca o contestatie..va inselati amarnic si nu stiti legea de loc doamna ynocentta ,,,si din cate am citit pe forum mereu da,ti rasp care se bat cap in cap ...
pt cultura dv presedintele e reprezentantu asociatiei si e obligat sa primeasca orice cerere si petitie orice act depus.... nu mai duce,ti lumea in eroare si tine.ti cu hotii....daca aici pe forum intalnesc asemenea rasp si pertipuri ...ce sa mai zic de asociatia mea ..
e foarte simplu nu rasp la cereri in 30 zile amenda nu rasp la contestatie amenda nu isi indeplinesc atributile amenda ,,,, prob e ca lumea nu are curaju sa ia initiativa,,,,si in leg cu 112 sa stiti ca pot cere prezenta politiei la asociatie daca ma simt amenintat sau sa fac reclamatie daca am suspiciunea ca se fura....CONCLUZIE asociatia nu a rasp cererilor si nu mia prezentat actele cerute inseamna ca ascund ceva ..am tot dreptu sa ii suspectez de orice ....atata timp cat nu rasp si se ascund,,,,,seara placuta ,,va nmultumesc pt osteneala doamna ynocentta... dar mai cititi legea 230/din 2007 si Hg 1588 din 2007 ...
si pe baza ca nu rasp ii pot actiona in instanta ,,,,,,,
1-STS subliniaza ca numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 trebuie folosit doar atunci cind este necesara interventia agentiilor specializate de urgenta, pentru asigurarea asistentei imediate in situatii in care este periclitata viata, integritatea ori sanatatea cetateanului, ordinea publica, proprietatea publica sau privata ori mediul
A trimis cumva serviciul 112 echipaj care sa oblige presedintele asociatiei dvs sa solutioneze problemele din cadrul asociatiei de proprietari ?
Chiar doriti sa ne faceti sa credem ca serviciul de urgenta nu are alte urgente decat problemele din asociatia dvs de proprietari ?
Probabil nu cunoasteti amenzile apreciabile aplicate de STS si numarul mare de persoane sanctionate pentru apeluri care nu intra in sfera lor de responsabilitate
2-
nu mai duce,ti lumea in eroare si tine.ti cu hotii.

Am sustinut cumva alte responsabilitati ale presedintelui de asociatie ?
La care hoti faceti referire ca tin cu ei ?
Dvs detineti probe temeinice si indubitabile ca presedintele dvs de asociatie este " hot"?
Daca detineti probe ,asumati-va responsabilitatea si sesizati oficial autoritatile politie,parchet
Dar atentie,daca nu aveti probe indubitabile,exista posibilitatea sa suportati consecintele afirmatiilor si faptelor dvs
Dvs initiati un subiect si in final ajungeti sa sustineti ca sunteti amenintat...este mare diferenta...sa incercam totusi sa pastram linia decenta si reala
Simpla suspiciune nu va acorda dreptul sa acuzati
Este necesar sa detineti probe temeinice si indubitabile,le ptrezentati autoritatilor care vor cerceta in limita de competenta si vor dispune masurile legale
Sa stiti,ca in fiecare asociatie de proprietari se creaza si se mentine un climat si relatii conditionat de calitatea,decenta si respectul partilor
In situatia in care un proprietar suspecteaza permanent orice actiune a reprezentantilor asociatiei de proprietari ,cand nu detine calitatile minimum necesare pentru un dialog decent si profesionist,nu va suparati ,se creaza relatii de antipati
Sustineti ca aveti cunostiinta despre dispozitiile in vigoare,nu sunteti multumit de activitatea actualei echipe manageriale a asociatiei dvs de proprietari
Aveti la indemana disp L nr 230/2007 Art. 23 al 4
Daca si alti proprietari din imobilul de locuit in comun confirma toate nemultumirile dvs,pe cale de consecinta toti vor fi de acord ca se impune schimbarea reprezentantilor asociatiei de proprietari
Pentru a va convinge de greutatile si problemele curente ale reprezentantilor asociatiei de proprietari oferiti-va sa preluati responsabilitatea reprezentarii si apararii intereselor asociatiie de proprietari si a membrilor proprietari
Garantat va ve-ti schimba opinia
3-
si pe baza ca nu rasp ii pot actiona in instanta

Care apreciati ca este temeiul de drept al eventualei dvs actiunii ?

Alte discuții în legătură

Reclamatii fara raspuns ContSters332647 ContSters332647 imi cer scuze dar nu stiu daca e legal...si daca am dreptu sa fac acest lucru.. datorita faptului ca asociatia nu imi rasp la cererile depuse si nici nui vor ... (vezi toată discuția)
Raspuns la cerere depusa la asociatia blocului ContSters332647 ContSters332647 Buna ziua..am o intrebare ....am depus cererii la asociatie de 8 luni de zile nu am primit nici un raspuns...ce am cerut in cerere....sa vina cineva sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara - fișele posturilor Cristescu Laura Cristescu Laura Imi puteti spune va rog, ce atributii are femeia de serviciu la o scara de bloc? Dar administratorul, presedintele, gospodarul si comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)