buna seara am o mica problema cu membrii asociatiei....>
1. nu se raspunde la cererile depuse catre asociatie ..
2. nu se raspunde la contestati
3 nu mi se prezinta actele asociatiei nici macar la cerere in scris
4.nu vor sa gasim o zi de comun acord sa imi prezinte actele
5 reg.Fond Rulment,reg.Fond Reparati,Penalizari,Chirii etc.
6 nu au contract de munca nici un membru din asociatie
7 nu vor sa emita P.V de constatare a unor defectiuni
8.inchiriaza fara acordul propietarilor
9 nu prezinta contractele lucrarilor efectuate
CONFORM legi 230/2007 si a H.G 1588/2007 ca propietar am niuste drepturi si asociatia presedintele adm cenzori si comitetu au si ei niste obligati...
Ce pot sa fac si cum pot avea acces la actele asociatie sa pot dovedi ca fura bani,,ingrasa contractele... si nu isi fac treaba... Am dovezi ca celor cu centrala li se baga la plata pe timp de vara si de iarna fochistu,,,si apa calda...Mentionez blocurile au centrala propie iar eu si inca vre,o 5 propietari avem centrale propi individuale ,,e legal sa platesc salariu fochistului mai ales vara?
Pe langa cele precizate de @octavia59,referitor la solutionatul prin instanta,cu eventuale consecinte amenda,sau ...,nu omiteti un element esential si anume timpul si efortul,stressul care il necesita o astfel de solutionare,care nu garanteaza in final o solutie favorabila salvatoare-care sa aduca un mediu de respectare a lege in asociatie ,o atmosfera de liniste si armonie in asociatie si intre beligeranti si sustinatorii acestora
Din contra va genera o inrautatire a relatiilor
Incercati sa solutionati cu decenta,cu intelepciune si cu toleranta
@ynocentta, nu sunt deacord cu solutionarea cu decenta, intelepciune si mai ales toleranta. Asa am considerat si eu ,pana acum.
Cand am vazut ca un vecin, le solicita rezolvarea unei probleme, cu injurii, obscenitati si amenintari, iar ei se conformeaza imediat si rezolva problema, am stat sa ma intreb, daca tot ce am facut eu, cu legea stindard fluturand, a meritat.!
Eu sunt injurata, blestemata, amenintata, calomniata, iar vecinul meu e "sa traiti, ati vazut ca s-a rezolvat?"
Deci ??
Am invocat solutionarea cu decenta, intelepciune si mai ales toleranta. avand in vedere ca aceste calitati trebuie sa caracterizeze orice cetatean care are interesul sa solutioneze orice disputa ,polemica ,inclusiv in cadrul asociatiilor de proprietari
Orice fel de dispute la nivelul asociatiilor de proprietari genereaza analiza "bisericutelor"
existente in majoritatea asociatiilor de proprietari
Cunosc foarte bine avantajel si dezavantajele solutionarii problemelor din cadrul asociatiilor de proprietari prin intermediul autoritatilor
Si eu,la nivelul asociatiei mele de proprietari,am sesizat nereguli,incalcari ale normelor,dar majoritatea proprietarilor ,desi suspectau si confirmau in parte ,erau delasatori si mergeau pe principiul ca " macar ne fura administratorul vecinul nostru"
Fiind noua in imobil,nu am acceptat dezinteresul reprezentantilor asociatiei de proprietari si am staruit in respectarea normelor si protejarea intereselor personale
Am solutionat in instanta pe parcursul a 8 ani...dar satisfactia unor hotarari favorabile mie ,a fost infima in raport de efort,stress,timpul alocat instantelor,parchetului,politiei
Dupa ce am obtinut hotararile,dupa ce primaria a dispus initial amendarea presedintelui de asociatie,retragerea atestatului administratorului,bineinteles ca majoritatea proprietarilor au fost fericiti ca au aflat realitatea dispusa de catre autoritati-realitate care insa lasa urme aceluia care desfasoara demersurile si suporta consecintele ...
buna dimineata...va multumesc pt sfaturi si timpu alocat pt a imi rasp si va bate capu cu mine,,,am ajuns la primarie am un rasp in urma verificari actelor de catre primarie halucilogen...mai nimic nu e in regula
...... statutu
... comitetu
..... modul in care se face calculu si strangerea de bani find egala la toata lumea
...... de la o scara la alta difera sumele pt salari
.... toate adunarile comitetului cat decizile lor nu unt conformn legi
ex, din 11 membri in comitet prezenti la adunare sunt 6 si semneaza 5
.... a fost amendat presedintele pt ca nu a rasp la cerere conform legi in timpu respectiv
...... sa solicitat schimbarea comitetului cat si a cenzorilor
... si culmea e obligatia presedintelui sa vina sa faca constatarea pt infiltrati care imi trebuie la asigurare..
...inclusiv constatarea debransari de la caldura si apa calda
.....spatile comune sunt inchiriate ilegal
..... platesc utilitatile la spatile comune inchiriate altor persoane
Sunt cam in pom membri asociatiei ..ce ma mirat ca la primarie nu mai erau asa leii...chiar a inceput sa planga preedintele,,sa nu i se dea amenda,,,,
am vb cu un avocat sa ma reprezinte am prezentat actele si toate neregurile constatate si am facut o procura cu care il desemnez sa ma reprezinte si sa lupte el pt mine ...el a zis ca va castiga si va face si expertiza contabila ,,,tot el va recupera tot ce se cheltuie pt proces si din cate a zis ...EU NU AM NIMIC DE PIERDUT ...
buna seara.....va aduc la cunostinta ca si politia are ce sa faca asupra asociatiei daca se face reclamatie unde trebuie in cadrul sectiei de politie,,, recunosc drumul spre victorie e anevoios si trebuie mult timp si rabdare ..LEGEA E PT TOTI....si culmea mi se face dreptate.....recunosc nu castig un leu dar castig moral,,,,DACA AR FACE 10% DIN PROPIETARI CE FAC EU SIGUR NU AR MAI FI ASOCIATI FANTOMA...