avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA nesuspendat in timpul concediului de maternitate, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA nesuspendat in timpul concediului de maternitate, ce se intampla?

Buna ziua,

Am o nelamurire,daca ma poate ajuta cineva!
Sunt in concediu de maternitate din luna iunie a acestui an si primesc indemnizatie de crestere a copilului. Am fost angajata la o firma cu CIM pe perioada nedeterminata, insa am si un PFA la care nu am venituri realizate deja de 2 ani de zile. am aflat acum ca mi s-ar putea lua indemnizatia deoarece nu am suspendat activitatea PFA-ului...As avea mai multe intrebari: Intrebarea:
1. Chiar daca nu am realizat venituri si nici in prezent nu am venituri din PFA mi se poate lua indemnizatia?
2. Daca suspend acum activitatea PFA-ului, indemnizatiile primite pana la aceasta data mi se pot cere inapoi?sau ce se poate intampla?
( Tin sa mentionez faptul ca indemnizatia a fost calculata doar pe veniturile din salariul primit de la firma la care am fost angajata).


Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:08, 19 Noiembrie 2014
1. - OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca pe perioada de CCC trebuie sa suspendati orice activitate independenta.
- Nu se precizeaza ca nu mai este necesara suspendare daca nu obtineti venituri.

2. Daca suspendati activitatea acum vi se poate solicita sa restituiti indemnizatia pana la data suspendarii activitatii ca PFA.

3. Cel mai bine ar fi sa intrebati si la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Multumesc pentru raspuns! As mai avea o intrebare. Ce se intampla daca nu voi suspenda activitatea de PFA pana la sfarsitul CCC, adica voi continua asa ca pana acum fara sa obtin orice fel de venit (precizez ca nu am obtinut niciun fel de venit din 2012).
1. - Indemnizatia pentru CCC se acorda si daca o PFA nu are venituri din activitatea sa sau este pe minus.
- Pentru acest motiv eu v-am spus ca puteti restitui indemnizatia incasata pana acum.

2. De aceea v-am recomandat sa intrebati la AJPIS care este singura institutie in competenta sa va dea un raspuns corect si legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si compatibilitate obtinere venituri ca pfa CATIS CATIS Buna ziua, Am primit decizia de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului dar as vrea sa contest perioada de la care intru in plata. Am nevoie sa imi ... (vezi toată discuția)
In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice fara a fi platita ? vyky vyky In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice probono sau fara a fi platita ? Cum as putea proceda in mod legal ? Iar daca ar fi un ... (vezi toată discuția)