avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Farmacie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Farmacie

Buna ziua,

Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unei farmacii este nevoie de transmiterea unui set de documente catre Ministerul Sanatatii. Ministerul Sanatatii in termen de 60 de zile de la transmiterea documentatiei are obligatia sa efectueze inspectia si sa autorizeze sau nu functionarea farmaciei.
Unul dintre documentele transmise in acest sens este actul constitutiv al societatii comerciale. Farmacistul sef, care dealtfel este si administratorul societatii are incheiat un contract de munca cu norma intreaga; drepturile banesti ale farmacistului sef vor fi achitate abia dupa inceperea activitatii farmaciei.
Intrebarea este daca pana la obtinerea autorizatiei de functionare a farmaciei si inceperea propriu-zisa a activitatii societatea are obligatia depunerii declaratiilor fiscale? Declaratia 010 se depune chiar daca nu s-a obtinut inca autorizatia? Dar declaratia 112?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 16:56, 26 Noiembrie 2014
Buna seara,

Dupa parerea mea, farmacia are regimul unei persoane juridice, respectiv pentru activitatea administrativa este nevoie de personal, activitatea de farmacie propriu-zisa pentru care este necesare obrtinerea autorizatiei nu impiedica ca farmacia ca si persoana juridica sa nu depuna declaratiile aferente.
Daca are si altcineva un raspuns il asteptam cu drag.

O seara buna,
Valentin
Intrucat societatea a incheiat deja primul contract de munca (inregistrat probabil si la ITM prin REVISAL), trebuie completata D010 cu data inceperii CIM. In momentul in care modificati D010, automat pt. luna respectiva va trebui sa intocmiti si D112. Practic prin D010 modificati tocmai in acest sens vectorul fiscal, respectiv obligatia intocmirii si depunerii D112. D112 se poate depune si cu 0, astfel incat toata lumea va fi multumita.
Si inca ceva.... ma gandesc la faptul ca fisa postului farmacistului sef nu contine doar obligatia de a vinde la raft, astfel incat se poate ponta pentru perioada de asteptare a autorizatiei de la Min. Sanatatii cu alte activitati: primire marfa, aranjare spatiu comercial, obtinere diverse alte avize etc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Alexandru Palaghia, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare farmacie ramy84 ramy84 Ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru infiintarea unei farmacii, astfel incat sa poata incheia contract cu Casa Nationala de Asigurari de ... (vezi toată discuția)
Autorizare farmacie ancagavris ancagavris Infiintare farmacie comunitara intr-o localitate componenta a unei statiuni balneoclimaterice (vezi toată discuția)
Drogherie prodan eugen prodan eugen Doresc sa deschid o drogherie in mediul rural. va rog sa-mi spuneti daca poate fi infiintata ca PF, AF, intreprindere individuala, PFA sau doar ca SRL [ avand ... (vezi toată discuția)