avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Caz particular ajustare TVA deductibil (restituire TVA)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Caz particular ajustare TVA deductibil (restituire TVA)

Buna ziua,

Daca un laptop cu valoare mai mica de 2000 de lei (fara tva) este casat inainte de 5 ani de la achizitie, se va face ajustare de TVA conform codului fiscal ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 10:03, 28 Noiembrie 2014
Poti sa amortizezi anumite obiecet de inventar daca vrei desi sunt putini care fac asa ceva. Se numesc mijloace fixe de natura obiectelor de inventar. (vezi Norma metodologica din 29.12/1997, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 4 din 08/01/1998) .Acest procedeu este util in caz ca doresti ca sa apari cu profit.

La stocurile neutilizate pot intra doar obiectele de inventar care nu au fost date in folosinta. In momentul in care le-ai dat in folosinta ele nu mai apar la stocuri ce extrabilantier.

Ok, m-am lamurit, este considerat obiect de inventar si nu mai trebuie sa returnez TVA-ul.

Va multumesc foarte mult pentru detalii.
Nu as vrea sa filosofez prea mult pe subiect, totusi, inca o data, speta este strict una fiscala, iar prevederile asupra incadrarii bunurilor in categoria mijloace fixe sunt destul de clare, sper.
Pentru linistea dvs., cititi va rog prevederile art. 24, alin. 22 Cod Fiscal.
Cred ca acum chiar putem inchide subiectul, mai ales ca observ ca persoana care a adresat intrebarea s-a lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva de ajustat la divizare beinaz a beinaz a Societatea A transfera catre societatea B active prin divizare , care urmeaza sa desfasoare activitatea economica care i-a fost transferata. Societatea ... (vezi toată discuția)
Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? OanaLH OanaLH Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? Nu am inteles exact daca fac ajustare doar pt mijloace fixe ... (vezi toată discuția)
Bunuri de capital beinaz a beinaz a La achizitia unui autoturism ML, l-am amortizat in 4 ani de zile. In cazul in care acest ML se vinde este incadrat in categoria bunurilor de capital la ... (vezi toată discuția)