avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cine plateste concediul de cresterea copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cine plateste concediul de cresterea copilului?

Buna ziua,
O lamurire, va rog. O femeie este platita de angajator si acesta isi recupereaza banii sau de casa de asigurari? Cum primeste acesti bani? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 23 Noiembrie 2014
Indemnizatia pentru cresterea copilului este platita de stat, prin intermediul Agentiilor Judetene de Platii si Inspectie Sociala.

Se plateste direct parintelui care a intrat in CCC.

Va referiti la indemnizatia pentru concediu de maternitate (pre si postnatal)?
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este platita de stat prin Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

2. Indemnizatia se plateste prin posta, in cont la banca sau pe card.

Multumesc mult amandurora. Daca tot ati mentionat, concediul de maternitate (pre si post natal) cine-l plateste?
Indemnizatia pentru concediul de maternitate se plateste de catre angajator si este suportata integral din FNUASS (Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate).

OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 36 -
(1) Calculul şi plata indemnizaţiilor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condiţiile legii, care constituie document justificativ pentru platã.

(2) Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul.

(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de cãtre:
a) angajator, cel mai târziu odatã cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivã, pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre-post natal Nycolyno Nycolyno Buna ziua am si eu o nelamurire in ceea ce priveste concediu pre-post natal . Sunt angajata la doua firme (jumate de norma la fiecare) si as dori sa raman in ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, sunt angajata la o firma care aproape este in faliment,are datorii mari la finante etc.Acum am aflat ca sunt gravida.Intrebarea mea este daca nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate pt pfa alessandra87 alessandra87 Buna ziua As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a ... (vezi toată discuția)