Socrii mei doresc sa doneze sotiei mele un teren in Chiajna sa ne putem construi o casa acolo, intrebarea este care este cel mai ieftin mod de a transfera dreptul de proprietate de pe numele socrilor pe numele sotiei ?
Oare domnule mediator? De esenta vanzarii este pretul! Daca nu se da un pret ce este acest act? O donatie! Care donatie ....va fi supusa reductiunii...
Stimate user aveti art. 1091 Cod Civil studiati cu atentie si veti vedea ca pentru scopul dvs si pt linistea dvs, asa cum bine zicea domnul mediator, este inchierea unui contract de intretinere, in care celelalta descendent sa fie declarant ca este de acord si consimte la aceasta instrainare facuta de parintii lui, Intotdeauna pentru a evita problemele trebuie oglindit in act raportul juridic real, altfel mai devreme sau mai tarziu veti cadea in propriile capacane.
@Joha. Sunt de acord cu argumentatia dvs.
Insa...un contract de intretinere cred ca este valabil daca vorbim de un spatiu de locuit...nu de un teren. Nu credeti ca un asemenea contract poate eroda definitiv relatiile frate-sora si...frate parinti? Daca fratele nu consimte??? Teoretic este simplu, dar practic...! Sunt sigur ca aveti cunostinte din practica dvs., cu argumente pro sau contra.
Dar, la noi este posibil...orice!
Asa ca draga Catalin 2015 variata castigatoare este la latitudinea ta