avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... sng si inm
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

sng si inm

Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar unul ? Exemplu , reuseste la amandoua, alege...sa zicem inm, ce se imtimpla cu examenul validat de la sng?
Pur si simplu zice...pai am luat si acolo...nu mai vin la voi.:innocent: Sau viceversa?
Aveti vreun raspuns?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: fcam , utilizator 18:06, 5 Decembrie 2011
Buna ziua. vroiam sa va intreb mai multe detalli despre SNG. dupa absolvirea cursurilor de 6 luni repartizarea se face in functie de medie, nu? si auzisem ceva ca se semneaza un ctr pe 5 ani... e adevarat?
Pentru cei care au urmat cursurile SNG.... in cele 6 luni se da o diurna ca la inm ?
mersi
Logic ar fi sa fie platiti cei care urmeaza sng. La inm se plateste auditorilor de justitie. Nu stiu exact care este statutul celor care fac cele 6 lunii de zile, cum se numesc ei de fapt, dar...pe cale de consecinta, ar trebui ca si ei sa fie platiti. Cu cat...? Numai cine a urmat un astfel de curs poate lamuri pe cei interesati. Multa bafta, fcam la admitere.
Pe site-ul inm, in arhiva, undeva pe la conferinte, strategii, (e drept ca era mai veche, cam 2006), la concluzii se punea problema ca la inm sa introduca de anul acesta -2009- master si poate o limba straina. Aveti vreo idee...cam ce se aude?
scuze ptr gramatica... (lunii) tastatura e de vina...
Cele 6 luni de la SNG se consideră vechime în muncă. În timpul lor ai o bursă care în 2008 era cam de 500 lei. Acum s-ar putea să fie de 600-700 lei. La sfârşitul ªcolii se face repartizarea în funcţie de medii şi de locurile disponibile în ţară, exact ca şi la INM. Cei cu medii mai mari optează primii şi tot aşa (prin cădere cum s-ar spune). Se semnează un contract şi 5 ani de zile eşti obligat să lucrezi în sistem ca grefier. Dacă între timp reuşeşti să zicem la INM nu e nicio problemă, că tot în sistem eşti. În cazul în care părăseşti sistemul în cei 5 ani trebuie să dai banii de şcolarizare înapoi. Referitor la veniturile grefierilor cel mai bine e să consultaţi declaraţiile de avere că ele spun adevărul. :DTrebuie făcută menţiunea că între 2 grefieri (de parchet spre exemplu) care lucrează la Parchetul înaltei Curţi sau la un oarecare parchet de pe lângă judecătorie undeva în ţară nu e prea mare diferenţă de salarizare (cel mult 100 de lei). Găsiţi aici declaraţiile de avere ale grefierilor: [ link extern ]
În principiu programul de lucru al unui grefier de parchet este cel clasic de 8 ore (8-16). Rareori se poate sta şi peste program (dacă sunt audieri sau dacă stă cineva de serviciu).
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2009
zz-man, utilizator
adica salariul unui grefier ci studii superioare este de 11- 12 milioane ?!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Vechime juridica claudel1982 claudel1982 Sunt Gabriela si as dori sa stiu daca mi se va recunoaste vechimea ca si grefier cu studii superioare juridice chiar daca sunt momentan incadrata pe un post ... (vezi toată discuția)
Licentiata in drept ! cum pot deveni procuror neavand anii de vechime in campul muncii? annynna annynna buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,cum pot deveni procuror? am absolvit fac de drept dar nu am anii de vechime in acest sector de activitate. va ... (vezi toată discuția)