Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar unul ? Exemplu , reuseste la amandoua, alege...sa zicem inm, ce se imtimpla cu examenul validat de la sng?
Pur si simplu zice...pai am luat si acolo...nu mai vin la voi.:innocent: Sau viceversa?
Aveti vreun raspuns?
Multumesc.
Nu. Este în jur de 16 milioane (net) dacă are SNG-ul făcut şi nu a mai lucrat până în prezent. Iar dacă mai are şi vechime în muncă se mai adaugă un milion-două. Iar grefierii şefi au mai mult.
zz-man, mai esti?
Se pare ca in ultimii 2 ani esti cam singurul care a dat lamuriri cu privire la admiterea la sng.Vreau sa te rog sa ma luminezi si pe mine intr-o privinta daca esti in masura. Eu am domiciliul in Galati dar locuiesc in Bucuresti de 6 ani pe baza vizei de flotant. Intrebarea mea este: pot sa depun cererea si dosarul de inscriere la Tribunalul Bucuresti ( unde vreau sa si profesez) sau sunt obligata sa le depun la Tribunalul Galati?
In afara de acest lucru dupa terminarea celor 6 luni de scoala salariul net este intr-adevar 16 mil. asa cum ai spus?
Multumesc , in speranta ca-mi vei raspunde .
Nu ştiu unde trebuie să depui cererea de înscriere, dar cred că acolo unde ai domiciliul - vom vedea ce vor publica ei pe site la condiţiile de admitere. În ultimii ani, printre condiţiile de înscriere figura şi aceea de a fi licenţiat în drept. Cei cu licenţa la alte discipline nu pot da examen de admitere la SNG. Locul unde va profesa fiecare grefier va depinde de media finală pe care o va avea şi de ce locuri au repartizate instanţele şi parchetele din ţară pentru grefierii SNG. Cât despre salariu, într-adevăr el este în jur de 16 milioane net,compus din salariul de bază + un spor de toxicitate (brutul e undeva pe la 22-23 de milioane). Deci, dacă nu vor fi modificări legislative, cam un astfel de salariu vor avea grefierii atunci când vor termina SNG şi vor fi încadraţi la instanţe sau parchete. E posibil să fie şi 15 milioane sau şi mai mult de 16 dacă aveţi şi vechime. O mică diferenţă la bani o va face şi gradul instanţei/parchetului, dar nu una semnificativă. Eu spun doar orientativ.
Vreau sa te mai intreb ceva daca nu te deranjez prea tare. Am inteles ca exista posibilitatea acordarii unei locuinte de serviciu sau decont chirie . Este adevarat sau de acest privilegiu beneficiaza numai magistratii? Nu stiu daca esti in aceasta situatie dar cu siguranta ai colegi care au inaintat cereri pentru acordarea acestui beneficiu. Daca ai cunostinta de vreun astfel de caz te rog sa ma luminezi si pe mine.
Vechime juridica
claudel1982
Sunt Gabriela si as dori sa stiu daca mi se va recunoaste vechimea ca si grefier cu studii superioare juridice chiar daca sunt momentan incadrata pe un post ... (vezi toată discuția)