avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident de circulatie cu deces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident de circulatie cu deces

Buna seara,in urma cu 2 ani am avut un accident de circulatie,din nefericire a decedat o persoana aflata in masina. La fata locului am fost testat cu alcooltestul si mi-a iesit 0.16 alcool in aer expirat. Imediat mi s-a dat o doavada fara drept de conducere. Urmatoarea mea intrebare e daca pot face o cerere pentru a mi se da dovada cu drept de conducere pana la terminarea cercetarilor.
Trebuia sa facetinatunci cerere prin avocat.
Acum e foarte greu...
Multumesc pentru raspuns,va da-ti seama in clipa aceea numai la asta nu mi-o fost gandul. Dar vazand,ca astept o expertiza de 2 ani,si la cum decurg lucruriile in cazul meu ,am zis ca ar fi cazul sa fac o cerere .. pentru dovada. Voi incerca sa vad ce pot face impreuna cu avocatul meu.
Daca din probe rezulta ca sunteti vinovat si recunoasteti vinovatia mai bine nu o faceti.
Sa urgenteze avocatul cursul anchetei ca altfel mai puteti astepta inca 2-3 ani...
Dar e destul de greu ca avocatul sa se descurce cu aceste demersuri...
Datorita faptului ca ati fost baut, dovada este fara drept de circulatie, nu se mai poate face nimic pana la finalizarea cercetarilor, cererea se va respinge.
Dupa parerea mea totul tine de vinovatie sau nevinovatie in astfel de cazuri.nAlcoolemia o avea mica.nDaca nu este vinovat de producerea accidentului avea sanse atunci imediat.nCu precizarea nevinovati

Alte discuții în legătură

Recuperare permis florinio29 florinio29 buna ziua . acum 7 luni am fost prins baut la volan iar azi mi_a venit decizia de la parchet insemnand scoaterea de sub urmarire penala,amenda de 1000 lei ... (vezi toată discuția)
Inculpat art 184 cp elenamuscalu elenamuscalu inculpat trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa.as vrea sa stiu de ce conduce in continuare?nu i s-a retinut permisul? (vezi toată discuția)
Prezumtia de nevinovatie dionis_31 dionis_31 Pana la o eventuala NUP a procurorului sau a unei decizii in instanta, presupun ca inca functioneaza prezumtia de nevinovatie. In ce conditii sau faza a ... (vezi toată discuția)