avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata la casa de pensii si casa de sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata la casa de pensii si casa de sanatate

buna ziua.Sotul meu lucreaza in calitate de persoana fizica autorizata( instructor auto),cotizeaza la casa de pensii pt. vechime si la CAS si as vrea sa stiu daca in timpul acesta se angajeaza la o alta firma in alt domeniu,care va cotiza la casa de pensii si CAS.El poate sa nu mai platesca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 2 Iunie 2009
Sigur ca nu mai trebuie sa plateasca.Banii economisiti astfel pot fi utilizati ,de exemplu, pentru o pensie privata,
Din ce stiu eu PFA plateste contributia la pensii obligatoriu si cea la sanatate optional, din ce am citit in OUG 44/2008.
Iata si temeiul legal:
Art. 18. - PFA este asigurată în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi are dreptul de a fi asigurată în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege.
Orice lamuriri concrete puteti gasi aici: www.pfacontabilitate.ro
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
nucu$, utilizator
Daca sotul dvs. se angajeaza in alta parte in orice domeniu acea firma ii va plati cas (pensie)-deci va beneficia de vechime, ii va plati si la sanatate (cass), insa pentru veniturile de pe urma pfa trebuie sa plateasca fondul de sanatate care este obligatoriu. Nu va lasati indusa in eroare, apoi veti fi nevoiti sa platiti mai mult-adica penalizari...

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere, persoana fizica cu venituri din activitati independente (asigurari) dannutzz dannutzz Am primit zilele trecute de la Casa de Asigurari de Sanatate Mures, o decizie de impunere pentru venituri din activitati independente, perioada 2008-2010 (1461 ... (vezi toată discuția)
Pfa - contributii obligatorii atepelus atepelus Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc Multumesc! (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate pfa kblucian kblucian Am deschis PFA in anul 2003. Am fost instiintat de mai multe de ori de catre Casa de Asigurari de Sanatate, cum ca as avea o suma de plata la asiguraride ... (vezi toată discuția)