avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Calcul indemnizatie concediu odihna functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Calcul indemnizatie concediu odihna functionar public

Buna ziua
Va rog să mă ajutați să mă lămuresc în legătura lu legislația care se aplică pentru calcularea indemnizației de concediu pentru un funcționar public.
Mai exact din următoarea legislație care se aplică?
1. Hotărârea nr. 250/1992 privind concediul de odihnă
Art. 7. -
(1) Pe durata concediului de odihnă, salariaţii au dreptul la o indemnizaţie calculată în raport cu numărul de zile de concediu înmulţite cu media zilnică a salariului de bază, sporului de vechime şi, după caz, indemnizaţiei pentru funcţia de conducere, luate împreună, corespunzătoare fiecărei luni calendaristice în care se efectuează zilele de concediu de odihnă.
(2) Media zilnică a veniturilor prevăzute la alin. (1) se stabileşte în raport cu numărul zilelor lucrătoare din fiecare lună în care se efectuează zilele de concediu.

2. Ordonanţa nr. 6/2007 privind unele măsuri de reglementare a drepturilor salariale
Art. 22 alin 5
5) Funcţionarii publici beneficiază, pe perioada efectuării concediului anual de odihnă la care sunt îndreptăţiţi conform legii, de o indemnizaţie pentru concediul de odihnă. La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihnă se vor lua în calcul, pe lângă salariul de bază, şi sporurile de care beneficiază, potrivit legii.
SAU
3. Codul Muncii art. 145
In primele doua reglementări nu este specificat un mod de calcul concret precum in Codul Muncii
Care dintre cele trei reglementari se aplica? si de ce?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 4 Decembrie 2014
Se aplica legile speciale in cazul sectorului bugetar, OG 6/2007 coroborata cu HG 250/1992.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediul de odihna că funcționar public ? AlinB12 AlinB12 Buna ziua. Mă numesc Beuran Alin , lucrez că funcționar public într-o comună din Gorj ( compartimentul urbanism și amenajarea teritoriului ) . Deoarece ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de concediu pentru functionarii publici animarsrl animarsrl Buna ziua, in ce lege este reglementat modul de calcul a indemnizatiei de concediu pentru functionarii publici ? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Razvana95 Razvana95 Buna seara ! Am o intrebare. As dori sa stiu daca este vreo diferenta intre concediul de odihna al celor ce lucreaza la privat si al celor ce lucreaza la ... (vezi toată discuția)