avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Computer accesat din locatie necunoscuta
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Computer accesat din locatie necunoscuta

Am descoperit astăzi ceva foarte ciudat pe profilul meu de facebook. Am intrat la setări securitate, ultima opțiune cu ”unde ești logat” și am găsit pe 29 aprilie o logare în București, de pe un android, dar eu nu am mai fost acolo de 3 ani, și încă două cu un ip foarte dubios, lung, din cifre și semne, cu locația necunoscută. Acesta era logat aseară la o oră la care eu vorbeam cu o prietenă pe fb și azi dimineață, chiar în timp ce mă uitam la setări. Am dat pe ”close all activity” și au dispărut toate, apărând în schimb ip-ul meu, cum e și normal.
Luni seară mi-am descoperit și microfonul activat la laptop. Ce înseamnă asta? Poate cineva, fără să știe parola, să citească tot ce scriu eu pe fb?
Cel mai recent răspuns: nemultumita , utilizator 09:08, 6 Decembrie 2014
E prudent sa plecam de la premiza ca al nostru calculator a fost deja spart sau poate fi spart in orice moment. Nu se poate demonstra ca un calculator nu e spart, se poate doar demonstra ca a fost spart, in cazul in care se gasesc dovezi pentru aceasta (el poate fi spart si fara sa fie musai sa gasesti dovezi pentru asta).

Deoarece lucrurile nu sunt clare, nu v-as sfatui sa faceti plangere penala, pentru ca ar fi inducere in eroare a autoritatilor. Atentie mereu la ce websiteuri vizitati (exista websiteuri care sparg browserul si instaleaza spyware) si la ce descarcati (in special de pe torrents), daca folositi programe piratate si nu aveti protectie extrem de puternica riscati sa va infectati singura calculatorul. Atentie la programele gratuite, multe dintre ele vin impachetate cu spyware sau adware si la programele trimise de prieteni sau necunoscuti prin e-mail sau messenger.

Un prim control il puteti face cu [ link extern ] /

(ardeti-l pe CD sau faceti un USB stick de pornire si porniti calculatorul de pe el, deci nu-l porniti in Windows ci de pe CD sau USB).

Alte programe utile sunt [ link extern ] /

si cele listate in dreapta lui (atentie ca avocatnet.ro nu reda linkurile cum trebuie, deci daca nu gasiti programul puneti / imediat dupa adresa din browser).

Pentru Facebook activati instiintarea prin mobil in caz de logare.
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
tgeorgescu, utilizator
mulțumesc pt răspuns. o să încerc să văd ce obțin. am aflat și cine îmi umblă în laptop, niște vecini de bloc. pot să scrie, de exemplu, în același timp cu mine un text în word, mi-au văzut toate pozele, îmi știu toate parolele. dar nu am dovezi și nu pot să le zic nimic. bunul simț nu se cumpără. am avut și microfon în baie, nu știu dacă mai am. și sunt ferm convinsă că am și în camera mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesare de site-uri cu continut pt adulti! cattie cattie O cunostinta de-a mea a accesat cateva site-uri pt adulti,din pura curiozitate.Vreau sa precizez ca aceasta persoana este majora si ca nu a distribuit astfel ... (vezi toată discuția)
Frauda informatica ContSters327384 ContSters327384 Salut ! Acum 6 luni , mi s-a spart contul meu de facebook , din cate mi-am dat eu seama chiar de niste amici cu care ma certasem de curand acum 6 luni ! Mi ... (vezi toată discuția)
Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)