avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu neplatit in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu neplatit in insolventa

Va rog sa imi spuneti daca pe timpul insolventei administratorul judiciar poate trece la masa credala datoriile curente, creante izvorate dupa instituirea procedurii.
De asemenea, va rog sa imi spuneti daca administratorul judiciar poate face plata "selectiva" a datoriilor curente de acelasi tip, de exemplu de natura salariala, pentru unii da si pentru unii nu, si in ce conditii.
Daca imi puteti spune si ce articole din legea insolventei prevad aceste "selectivitati" :((

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: laurentiun1 , utilizator 14:11, 7 Mai 2018
Multumesc din suflet!

Fondul de garantare a platit deja 3 salarii, imediat de la instituirea procedurii de insolventa.

Multumesc inca o data si imi doresc ca tot mai putini concetateni de-ai nostri sa sufere datorita acestei proceduri, inca neclare.

Toate cele bune!
Buna ziua, mai este de actualitate aceasta procedura? Conform articolului 75/85/2014 administratorul judiciar trebuie instiintat, dar nu gasesc nici o conditie de inscriere a drepturilor salariale de dupa data deschiderii insolventei. Conform legii, firma este obligata sa plateasca salariile de dupa intrarea in insolventa si legea nu spune nimic despre refuzul acesteia sau alternative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante kartush1977 kartush1977 Salut toti membri forumului si cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: o ruda se afla in urmatoarea situatie-in noiembrie anul trecut a fost data in ... (vezi toată discuția)
Iesire din insolventa EnacheTudora EnacheTudora Buna ziua! Sunt creditor inscris in Tabelul de creante al unui debitor dar si titular al unei creante curente (ca multi altii) dar care nu este recunoscuta de ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat cosmintby cosmintby O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, ... (vezi toată discuția)