Deoarece 2 solutii pronuntate in recurs nu mi-a fost comunicate, m-am adresat instantei printr-un email cu rugamintea ca in baza art.9 lit. i din OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru ( conform caruia ,, Urmatoarele cereri formulate in cursul procesului sau in legatura cu un proces se taxeaza astfel:
i) cereri pentru eliberarea de copii simple de pe inscrisurile aflate la dosar, atunci cand sunt efectuate de catre instanta — 0,20 lei/pagina) sa mi se transmite o copie simpla dupa solutiile pronuntate.
Am mentionat ca nu doresc ca hotararile judecatoresti sa fie legalizate s-au autentificate, iar pentru a minimaliza costurile, am rugat ca aceste copii sa-mi fie trimise pe cale electronica, prin email.
Am trimis si o copie dupa ordinul de plata prin care am achitat taxa te timbru de 1 leu ( pentru 5 pagini).
In raspunsul primit, am fost informat caci cererea mea trebuie taxata conform art.9 lit. k din OUG 80/2013, adica cu un lei/pagina, dispozitiile 9 lit. i din OUG 80/2013 neputand fi aplicate.
De asemenea, trebuie sa trimit prin posta un plic autoadrersat pentru a mi se comunica copiile.
Daca in varianta propusa de mine copiile m-ar fi costat un leu, in varianta propusa de instanta acestea m-ar fi costat 5 lei plus aprox.10 lei taxele postale ( deci de 15 ori mai mult).
Intrebarea mea este de ce nu se pot aplica in acest caz dispozitiile art. 9 lit. i din OUG 80/2013 ?
nu inteleg ce atata bataie de cap
se elibereaza certificat de grefa care cuprinde dipozitivul hotararii pronuntate doar daca nu-i redactata hotararea ( sentinta/decizie)
daca-i redactata doar hotararea legalizata
imprejurarea ca se poate fotocopia dosarul si obtine fotocopii inscrisuri si hotarari ale instantelor anterioare fara a timbra si legaliza...vizeaza doar contradictorialitatea procesului civil si dreptul la aparare ( ca principii:D)
Investire sentinta
MihaDrag
buna seara .Am si eu o intrebare legata de sentinta data de tribunal care trebuie investita daca ma exprim corect in definitiva si irevocabila .Suntem o ... (vezi toată discuția)