Posibilitatea de a obtine copii simple dup inscrisurile aflate la dosar nu este ,,o aiureala" ci este prevazuta de lege.
Problema care se pune este ce se intelege prin ,,inscris". Conform DEX, inscrisul este un ,,act scris, dovadă, document ". Cred ca nu poate contesta nimeni caci conform DEX o hotarare judecatoreasca este un ,,act scris". deci un inscris.
Dar la noi in Romania, orice articol de lege poate fi interpretat in functie de interesele celui care o face.
@ adriana_c
V-am șters de două ori mesajele halucinante pe care le-ați scris aici și ați înțeles să le repostați. Prima regulă pe care vă rog să o țineți mine de acum înainte este aceea că mesajele șterse nu se repostează.
Susținerile dvs. sunt eronate și au la bază o înțelegere greșită a dispozițiilor pe care aveți pretenția că le interpretați aici (și, în plus, este evident că nu aveți legătură cu instanța). Orice jurist debutant care a dat cu nasul de instanță știe că poate obține copia oricărei hotărâri judecătorești făcând o cerere și plătind copiile xerox. Când acest jurist debutant va citi aici ceea ce ați scris dvs. și anume că hotărârile judecătorești nu sunt înscrisuri și că ele nu pot fi obținute în copie simplă, o să își spună ”pe Forumul ăsta sunt scrise numai prostii” și nu o să mai dea pe aici.
Problema nu este că greșiți, căci toată lumea greșește, problema este că nu acceptați posibilitatea ca dvs. să greșiți vreodată. Vă contraziceți chiar și cu doi jurișiti odată și continuați să scrieți același mesaj eronat la nesfârșit, vă plângeți când vi se șterg mesajele aduncând drept argument ceea ce ați înțeles dvs. din alte discuții de pe forum sau din prevederile legale. Niciun moment nu v-am văzut să vă puneți problema faptului că ceea ce ați înțeles dvs. este eronat.
Această atitudine a dvs. se încheie astăzi, aici. Pe acest forum, deocamdată, nu contează orgoliul celor care dau răspunsuri. Ceea ce contează este ca oamenii care au probleme și scriu aici să primească răspunsuri care le pot rezolva aceste probleme. Răspunsuri ca cele postate de dvs. aici sunt eronate, deci inutile celui care a întrebat. O discuție în contradictoriu între mine și dvs. în legătură cu ceea ce am scris nu o să existe.
@ rrocambole
V-am pus două întrebări la care nu mi-ați răspuns. Ce înțelegi dvs. prin ”două soluții pronunțate în recurs”? Într-un recurs soluția este una singură, și anume hotărârea instanței de la finalul cercetării judecătorești.
Dacă doriți un răspuns, vă rog să scrieți aici, cât mai exact și fără date personale, cuprinsul e-mailul trimis instanței și răspunsul pe care l-ați primit. Vă rog să nu faceți rezumate și să nu scrieți din nou ceea ce ați mai scris.
Dacă nu doriți un răspuns, vă duceți în arhiva instanței, faceți o cerere pe care nu trebuie să o timbrați și o să puteți copia toate hotărârile pe care le doriți cu condiția să plătiți xeroxul. Este simplu să rezolvați această problemă și nu vă trebuie taxă judiciară de timbru.
Se eliberează certificat de grefă, așa cum a scris milika01, atunci când hotărârea nu a fost redactată. Însă, cel puțin teoretic, nu vă aflați în această situație întrucât:
-într-un dosar aflat pe rol nu pot exista, în același timp, două hotărâri judecătorești care nu au fost redactate;
-ați scris în primul mesaj că ați achitat taxa de timbru de 1 leu ”pentru 5 pagini”. Asta înseamnă că știți deja că cele două ”soluții” au cinci pagini, deci sunt redactate. Nimeni nu poate ști câte pagini va avea o hotărâre care nu a fost redactată.
Ca să terminăm cu speculațiile, vă rog fie să scrieți aici ceea v-am rugat mai sus, fie să vă duceți în arhiva instanței și să faceți copii ale celor două hotărâri judecătorești sau ce sunt ele.
:happy: imi place
scriitura dvs da sens conversatiei...si devine si serioasa/exigenta
acum o fi si adriana vreo studenta, poate vreo stagiara
mie imi place ca insista...si intelege ulterior ..si revine
se bate pt opinia ei...deci, e de bine:)