avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Prestare activitate ca persoana fizica autorizata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Prestare activitate ca persoana fizica autorizata

Este cineva amabil sa ma ajute cu o problema?
Am terminat facultatea de drept acum 2 ani. De 2 ani incerc sa intru in barou insa toate incercarile mele au fost esuate, de fiecare data am picat la limita, mai exact anul acesta am picat examenul in avocatura cu 6, 98, in conditiile in care, dupa cum se stie, nota de intrare este 7. De 2 ani lucrez la o firma de avocatura, astfel am incercat sa fur cat se poate din tot ce inseamna drept comercial. Timpul trece, eu lucrez fara contract si situatia nu-mi este deloc favorabila.
Astfel, m-am gandit sa-mi infiintelz un PFA care sa aiba ca obiect de activitate infintare societati comerciale si toate mentiunile corespunzatoare persoanei juridice ( schimbare sediu, majorare capital social, cesiune parti sociale s. a) mai exact...incerc sa gasesc o varianta da a-mi creste veniturile ( dezastruos de mici in momentul de fata) si , in acelasi timp...sa fiu asigurata si sa-mi mearga vechimea.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat? As putea sa desfasor activitatea pe care o doresc prin intermediul unui PFA? Am cautat informatii in OG 44/2008 , insa nu ma ajuta prea mult...
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:48, 11 Decembrie 2014
Daca lucrati fara CIM la cabinetul de avocatura sesizati ITM. Este munca fara forme legale. Dupa controlul insp ITM veti fi angajata legal.
Activitati juridice nu puteti desfasura nici pe PFA, nici pe SRL, codul CAEN respectiv fiind rezervat societatile profesionale sau cabinetelor individuale din cadrul profesiilor cu caracter juridic, care nu se inreg la ONRC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate casa expeditii catam23 catam23 Buna seara, Am si eu cateva intrebari legate despre desfasurarea activitatii unei case de expeditii : In urma cu 6 luni am infintat o societate comerciala ... (vezi toată discuția)
Gazduire sediu social - birou avocat viorel_dn viorel_dn Buna ziua, Avand in vedere ca societatea la care lucrez isi va muta sediu social (fara activitate) intr-un birou de avocatura , in baza unui contract de ... (vezi toată discuția)
Stabilire temporara sediu social srl la cab de avocat ContSters79137 ContSters79137 Am un client care imi solicita stabilirea temporara a sediul unei SC la sediul cabinetului meu. Aveti idee ce acte imi cere registrul comertului, in afara ... (vezi toată discuția)