avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea la servici dupa concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea la servici dupa concediu medical

daca ai concediu medical timp de un an de zile cu un diagnostic destul de grav si cand te intorci la servici se poate sa iti faca angajarea din nou?
nu continui normal?se face reangajare?dar cand ai incetat sa fi angajat?
va rog daca puteti sa imi raspundeti cat mai repede v-as multumi anticipat
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 13:11, 11 Decembrie 2014
In cazul unui concediu medical CIM este suspendat de drept, nu inceteaza. Dupa ce va expira conced med va reintoarceti la serviciu pe acelasi post si salariu. Bineinteles sunt exceptii prev de lege cand puteti fi concediat (faliment firma) ori vi se poate modifica unilateral CIM (daca nu mai puteti sa va desfasurati activ pe acelasi post din cauza bolii).
In cazul care boala avuta va impiedica sa va desf activ, firma va poate concedia daca medicul expert constata inaptitudinea dvs in exercit activ.
De obicei un concdiu medic nu dureaza mai mult de 183 de zile. Despre ce boala e vorba?
Concediul medical suspenda de drept raportul de munca si nu-l inceteaza.
Prin urmare, la terminarea concediului medicala va reluati activitatea fara a se mai incheia un nou c.i.m.
La reluarea activitatii se va solicita totusi avizul medicului de medicina muncii, ca la o angajare obisnuita.

Codul muncii:

ART. 28
Certificatul medical este obligatoriu şi în următoarele situaţii:
a) la reînceperea activităţii după o întrerupere mai mare de 6 luni, pentru locurile de muncă având expunere la factori nocivi profesionali, şi de un an, în celelalte situaţii;
b) în cazul detaşării sau trecerii în alt loc de muncă ori în altă activitate, dacă se schimbă condiţiile de muncă;
c) la începerea misiunii, în cazul salariaţilor încadraţi cu contract de muncă temporară;
d) în cazul ucenicilor, practicanţilor, elevilor şi studenţilor, în situaţia în care urmează să fie instruiţi pe meserii şi profesii, precum şi în situaţia schimbării meseriei pe parcursul instruirii;
e) periodic, în cazul celor care lucrează în condiţii de expunere la factori nocivi profesionali, potrivit reglementărilor Ministerului Sănătăţii;
f) periodic, în cazul celor care desfăşoară activităţi cu risc de transmitere a unor boli şi care lucrează în sectorul alimentar, zootehnic, la instalaţiile de aprovizionare cu apă potabilă, în colectivităţi de copii, în unităţi sanitare, potrivit reglementărilor Ministerului Sănătăţii;
g) periodic, în cazul celor care lucrează în unităţi fără factori de risc, prin examene medicale diferenţiate în funcţie de vârstă, sex şi stare de sănătate, potrivit reglementărilor din contractele colective de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analize medicale la revenirea din concediu medical bogddana bogddana Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca la revenirea dupa un concediu medical de 9 lunim (nu CIC, concediu medical de boala ) un angajat trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la reincadrare in munca DanutSimonca DanutSimonca Buna ziua, revin cu o intrebare referitoare la sotia mea care este insarcinata in luna 3 si in 25 noiembrie trebuie sa-si reia activitatea, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Angajare, certificat medical marianconta marianconta Buna ziua. Am doua situatii pe care vreau sa le discut cu dumneavoastra, si anume: 1) am o persoana care initial a fost angajata ca muncitor necalificat, iar ... (vezi toată discuția)