avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... S-a procedat corect in cazul concedierii mele?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

S-a procedat corect in cazul concedierii mele?

Buna ziua!
Pe data de 8.12.2014 mi-am depus cererea pt efectuarea a 17 zile de concediu de odihna ramase neefectuate pe anul 2014. Astazi, in data de 11.12 primesc de la serviciu o notificare prin care sunt anuntata ca incepand cu data de 15.12.2014 mi se acorda un preaviz de 20 zile lucratoare datorita masurilor de reorganizare a societatii; Altfel spus, mi s-a anulat concediul de odihna. Mai mult decat atat, mentionez ca perioada de preaviz se suprapune cu perioada sarbatorilor de iarna in care la noi, la serviciu, nu se lucreaza, fiind trecuta in contractul colectiv de munca al societatii.
Este acest procedeu legal, sau nu?
Cel mai recent răspuns: Carmen2806 , utilizator 15:45, 11 Decembrie 2014
1. - Preavizul se acorda in zile lucratoare.
- Ultima zi de preaviz va fi pe 13 ianuarie iar cu 14 ianuarie veti fi concediata.

2. - Perioada de concediu de odihna intra in perioada de preaviz.
- Daca vi s-a anulat concediul de odihna contravaloarea lui va fi platita la data concedierii.

4. - Daca in CCM aveti prevazuta o perioada de intrerupere a activitatii la sfarsitul anului ar trebui sa se tina cont si de aceasta si perioada de preaviz sa se prelungeasca.
- De altfel in notificarea de preavizare trebuia sa se specifice prima si ultima zi de preaviz.
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
@Carmen2806

1. Nu vi s-a anulat dreptul la CO , intrucat pe durata preavizului se poate lua CO. Astfel perioada de preaviz se poate suprapune cu cea de CO.

2. In felul in care a procedat angajatorul nimeni nu va poate spunee daca este sau nu legal , avand in vedere ca pe perioada CO se poate desfiinta un post.

3. Data incetarii c.i.m. este data de 16.01.2015, avand in vedere toate zilele de sarbatoare legala.
De comun acord cu angajatorul, pe durata preavizului va puteti efectua concediul de odihna. In cazul in care angajatorul nu va poate acorda concediul de odihna solicitat, la incetarea contractului, conform Codului Muncii, este obligat sa va plateasca contravaloarea CO neefectuat.
Sunt doua versiuni pentru data incetarii CIM. Puteti sa precizati ce sarbatori legale ati avut in vedere pentru calcul ca sa stim de unde apare diferenta?
- 1 si 2 ianuarie;
- prima si a doua zi de Craciun.

Acestea sunt sarbatorile care intra in calcul. Termenul incepe sa curga de la 15.12.2014.

p.s
daca aveti o alta optiune a datei de incetare o puteti posta.
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz danuttunad danuttunad Buna ziua, As vrea sa ma ajutati cu un raspuns si anume,daca am 7 zile de concediu de odihna neefectuate aferente anului 2010,iar in data de 14.12.2011 am ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna in preaviz iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea speta: Am programat concediu de odihna la compania la care lucrez conform prevederilor legale si ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)