avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prime pentru membrii comisiei de cenzori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prime pentru membrii comisiei de cenzori

Va rog daca se poate sa ma lamuriti cum putem sa dam prime la comisia de cenzori,presedinte si comitet executiv avand in vedere ca nici o persoana nu este angajata cu nici un contract in cadrul asociatiei. Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 10:38, 22 Decembrie 2014
RIZEAFLORICA , cateva intrebari :
- De ce nu a dorit presedintele cand a fost ales sa aiba contract de mandat ?
- Ce a facut acest comitet executiv si presedinte pentru asociatie pentru a fi premiati ?
- Afost prevazut in BVC acest lucru ?
Domnule Adriantot , cu tot respectul , despre ce spune ti Dumneavoastra , acela nu este un venit , el se numeste altceva !
eugarizan a scris:
Domnule Adriantot , cu tot respectul , despre ce spune ti Dumneavoastra , acela nu este un venit , el se numeste altceva !

Indemnizatiile, primele si orice alte avantaje materile se trateaza ca si venituri salariale, se asimileaza veniturilor din salarii ori venituri asimilate slariilor. Asta prevede legislatia de o buna bucata de vreme.
Cum credeti dumneavoastra ca se numeste venitul din prime, de ma gratulati cu acest "respect" pe care nu-l inteleg!?
Cum adica "se numeste altceva"?

Dupa intrebarile pe care le-ati formulat mai sus, se pare ca sunteti suparat, ca nu sunteti de cord cu acordre de prime, dar:
- Inteleg ca daca presedintele ar fi avut contract de mandat, putea sa primeasca premui iar daca nu are contract de mandat, nu trebuie sa primeasca premiu. Pai poate sa-si faca un contract de mandat in cateva minute. Nu-l impiedica nimeni sa intocmesca contracte de mandat pentru el si pentru toti cei lesi.
- Presedintele si membrii comitetului poate au facut multe pentru asociatie iar daca citim mai atent, ne dm seam ca acestia muncesc luna de luna fara a fi platiti. Dar e problema membrilor asociatiei respective sa aprecieze activitatea lor, sa-i stimuleze, sa-i realeaga...
- Poate a fost prevazut in BVC. Daca este prevazut in BVC, sunteti de acord cu acordarea premiilor?

Buna ziua Domnule Adriantot
Ati inteles foarte bine ce am dorit sa spun , iar acele intrebari le am adresat persoanei care a dorit " probabil " un raspuns si care vad ca acum nu l / sau o mai intereseaza .
Si pentru ca nu doresc sa intru in polemica cu Dumneavoastra , doar atat doresc sa va intreb : ce ma rog muncesc asa de mult membrii com .ex . , chiar si presedintele ? pai daca el nu a dorit cand a fost ales sa " beneficieze " ca , legea ii da dreptul sa aiba contract de mandat , acum de de doreste prime ? sau acum s a " desteptat " si vrea si el o prima de Craciun !
Este adevarat ca nui impiedica nimeni sa faca ce doresc intr o asociatie , pentru ca nu ii mai trage nimeni la raspundere , cu cine sa te certi : cu morile de vant .
Si pentru ca m ati intrebat ca daca premierea era prevazuta in BVC , raspunsul este : da , asa au dorit proprietarii in adunarea generala , pentru ca o hotarare a acesteia trebuie pusa in aplicare , nu sa decida cineva pentu mine .
In final va pot spune ca , nu sunt suparat ,dar nu pot fi de acord pentru a se acorda prime in cadrul unei asociatii de proprietari , o fi asemenea unui SRL ul asociatia , asa ca nu sunt de acord cu aceasta si asi dori sa aflu si parerea altora in acest caz .
Ozi buna va doresc .

@eugarizan

Sunteti subiectiv si priviti lucrurile prin prisma propriilor dv. necazuri din asociatie.
Dar sa stiti ca nu peste tot conducerea se comporta abuziv, iar daca oamenii nu sunt indemnizati in tot cursul anului, deci fac o munca voluntara pentru vecinii lor, isi consuma timpul liber, poate si nervi, poate rezolva destule probleme aparute, e firesc sa ne gandim ca pot fi rasplatiti cu aceste prime ca semn de respect pentru efortul depus.
eugarizan a scris:
Ati inteles foarte bine ce am dorit sa spun..

Nu am inteles. Ma dau batut, cum spun copiii, numai sa-mi traduceti.
.. doresc sa va intreb : ce ma rog muncesc asa de mult membrii com .ex . , chiar si presedintele ?

Membrii comitetului executiv din asociatia mea sunt convocati si participa lunar la sedintele de comitet. Pierd 1-2 ore lunar.
Trei membri ai comitetului formeaza comisia tehnica a asociatiei care, impreuna cu administratorul, gestioneaza reparatiile, supravegheaza lucarile, discuta cu executantul, participa la receptii si incheie PV de receptie impreuna cu presedintele asociatiei care este si presedinte al comisiei de receptie... citesc (prin rotatie) apometrele...
Doi membri ai comitetului, impreuna cu presedintele, formeaza comisia economica ce gestioneaza activitatea financiar-contabila a asociatiei, colaborand cu casierul si cenzorul. Intocmesc si depun situatiile financiare la primarie, la ANAF...
Unul-doi membri ai asociatiei, impreuna cu presedintele gestioneaza activitatea juridica, litigii, conflicte, facand demersuri pentru recuperarea debitelor, de la notificare, instituire privilegiu, formulare cerere de chemare in judecata, reprezentare in instanta... pana la executarea silita daca este cazul colaborand in aceste demersuri cu juristul, expertul contabil...
pai daca el nu a dorit cand a fost ales sa " beneficieze " ca , legea ii da dreptul sa aiba contract de mandat , acum de de doreste prime ?

Din mesaj nu rezulata ca presedintele nu a dorit ori a dorit sa ia premiu. Cineva a intrebat daca se pot da premii si cum se pot da. Recititi si o sa vedeti ca nu e nici un conflict.
...nui impiedica nimeni sa faca ce doresc intr o asociatie , pentru ca nu ii mai trage nimeni la raspundere

Membrii comitetului nu trebuie sa fie "impiedicati" de cineva, ci ajutati si stimulati sa gestioneze legal asociatia, sa faca ceea ce este corect si legal si nu ceea ce vor. Aveti posibilitatea sa-i schimbati din functie, sa-i reclamati la primarie, la politie....
...nu pot fi de acord pentru a se acorda prime in cadrul unei asociatii de proprietari.

Este dreptul dumneavoastra sa nu fiti deacord dar in asociatia dumneavoastra si nu in asociatia mea ori in alte asociatii. Asa cum dumneavoastra aveti dreptul sa va spuneti parerea, sa munciti in asociatia dumneavoastra, sa contribuiti si sa va platiti intretinerea in asociatia dumneavoastra, fiecare dintre noi (si eu) avem dreptul sa facem aceste lucruri in asociatiile noastre.
Acordarea primelor este prevazuta in legislatie. Nu este nimeni oprit sa le acorde asa cum nimeni nu este obligat sa le acorde.

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari eugarizn eugarizn Buna ziua . Cu ceva timp in urma , v am povestit cum presedintele asociatiei ales cu contract de mandat , ocupa si functia de casier cu contract ... (vezi toată discuția)
Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Declaratia d112 eugarizn eugarizn Buna ziua . Am studiat putin aceasta declaratie ca sa vad daca cuprinde evidenta nominala a persoanelor. Vin si intreb : cum poate o persoana care are contract ... (vezi toată discuția)