eugarizan a scris:
Ati inteles foarte bine ce am dorit sa spun..
Nu am inteles. Ma dau batut, cum spun copiii, numai sa-mi traduceti.
.. doresc sa va intreb : ce ma rog muncesc asa de mult membrii com .ex . , chiar si presedintele ?
Membrii comitetului executiv din asociatia mea sunt convocati si participa lunar la sedintele de comitet. Pierd 1-2 ore lunar.
Trei membri ai comitetului formeaza comisia tehnica a asociatiei care, impreuna cu administratorul, gestioneaza reparatiile, supravegheaza lucarile, discuta cu executantul, participa la receptii si incheie PV de receptie impreuna cu presedintele asociatiei care este si presedinte al comisiei de receptie... citesc (prin rotatie) apometrele...
Doi membri ai comitetului, impreuna cu presedintele, formeaza comisia economica ce gestioneaza activitatea financiar-contabila a asociatiei, colaborand cu casierul si cenzorul. Intocmesc si depun situatiile financiare la primarie, la ANAF...
Unul-doi membri ai asociatiei, impreuna cu presedintele gestioneaza activitatea juridica, litigii, conflicte, facand demersuri pentru recuperarea debitelor, de la notificare, instituire privilegiu, formulare cerere de chemare in judecata, reprezentare in instanta... pana la executarea silita daca este cazul colaborand in aceste demersuri cu juristul, expertul contabil...
pai daca el nu a dorit cand a fost ales sa " beneficieze " ca , legea ii da dreptul sa aiba contract de mandat , acum de de doreste prime ?
Din mesaj nu rezulata ca presedintele nu a dorit ori a dorit sa ia premiu. Cineva a intrebat daca se pot da premii si cum se pot da. Recititi si o sa vedeti ca nu e nici un conflict.
...nui impiedica nimeni sa faca ce doresc intr o asociatie , pentru ca nu ii mai trage nimeni la raspundere
Membrii comitetului nu trebuie sa fie "impiedicati" de cineva, ci ajutati si stimulati sa gestioneze legal asociatia, sa faca ceea ce este corect si legal si nu ceea ce vor. Aveti posibilitatea sa-i schimbati din functie, sa-i reclamati la primarie, la politie....
...nu pot fi de acord pentru a se acorda prime in cadrul unei asociatii de proprietari.
Este dreptul dumneavoastra sa nu fiti deacord dar in asociatia dumneavoastra si nu in asociatia mea ori in alte asociatii. Asa cum dumneavoastra aveti dreptul sa va spuneti parerea, sa munciti in asociatia dumneavoastra, sa contribuiti si sa va platiti intretinerea in asociatia dumneavoastra, fiecare dintre noi (si eu) avem dreptul sa facem aceste lucruri in asociatiile noastre.
Acordarea primelor este prevazuta in legislatie. Nu este nimeni oprit sa le acorde asa cum nimeni nu este obligat sa le acorde.