avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prime pentru membrii comisiei de cenzori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prime pentru membrii comisiei de cenzori

Va rog daca se poate sa ma lamuriti cum putem sa dam prime la comisia de cenzori,presedinte si comitet executiv avand in vedere ca nici o persoana nu este angajata cu nici un contract in cadrul asociatiei. Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 10:38, 22 Decembrie 2014

Domnule Adriantot , imi pare rau ca nu ati inteles ( poate ca altii au inteles ) si nu doresc sa intru cu Dumneavoastra intr o polemica pentru ca asa cum am spus : va respect foarte mult
Am inteles ca , asociatia Dumneavoastra este un model , ca de altfel si altele , doar un raspuns asi dori ( daca se poate ) cat reprezinta la Dumneavoastra fondul de salarii pe o luna ? , un lucru pot sa va spun din asociatia din care fac parte ; pana acum cativa ani , administratorul se ocupa de cititul apometrelor ( de fapt primea de la proprietari indexul ) printr o hotarare a adunarii generale , a facut ce a facut si a pus un proprietar sa faca acest lucru contracost , oamenii au fost de acord si uite cum mai scapa omul de o " povara " !
Pai Dumneavoastra credeti ca toate asociatiile sunt ok , nu vedeti ce spun unii pe acest forum , e foarte bine ceia ce faceti cu indrumarile pe care le dati , iar eu ce am facut : am pus cateva intrebari unde constat ca , nu il mai intereseaza ; de ce oare ?
Sa stiti ca nu sunt impotriva hotararilor adunarii generale , cu toate ca stiu cine sunt acei care voteaza ,
chiar si impotriva legilor , pentru ca asa sunt " sfatuiti "
Eu am sa va spun cat este fondul de salarii la mine in asociatie : aproximativ 6000 - 6500 lei pentru 4 scari la 176 ap.( pe luna ) este mult , este putin ...fara citire apometre , mai punti acolo inca vreo 400 lei si trageti linie .

O seara buna va doresc .

Tot nu vreti sa traduceti ca sa inteleg ce ati vrut sa spuneti. Asta e si mergem inainte.

Stiu ca nu toate asociatiile sunt gestionate corect. Nu exista asociatie fara probleme, iar asociatia noastra are probleme dar le rezolvam cat de bine ne pricepem.

Eu cred totusi ca sunt cateva cerinte ca asociatiile sa fie corect gestionate, din care amintesc:
- proprietarii sa se implice
- cei alesi sa se documenteze si sa aplice legislatia
- cei ce se ocupa de asociatie (presedinte, membrii comitetului, cenzori, administratori, casier, contabil, instalatori... ) sa fie stimulati pentru munca si activitatea lor
- cei care nu-si fac treaba (indiferent de motiv) sa se retraga ori sa fie inlocuiti de altii prin implicarea proprietarilor asa cum spuneam la primul punct
Domnule Adriantot
Nu mai doream asa cum promisesem sa dialogam pe aceasta tema , pentru ca pe domnul / doamna nu o mai intereseaza si doresc sa ramanem prieteni, dar m ati starnit .
Pai stimulent mai mare ca salariu care mai este ? un administrator are 1000 lei , un presedinte aproape 500 lei , un contabil =900 lei , un casier = 400 lei , un cenzor = 350 , sa va mai dau exemple !
Spuneti Dumneavoastra ca , cei care nu si fac treaba sa se retraga sau sa fie inlocuiti , sa fim seriosi : cainele nu pleaca de la macelarie .
In final atat eu cat si alti proprietari , am dori o asociatie model ca a Dumneavoastra , asa ca : sa auzim de bine si sa ne petrecem sarbatorile cu sanatate .
O zi buna va doresc .
Sarbatori cu bine va doresc si eu.
Mie, aceste sarbatori mi le-a cam stricat un membru al asociatie. Asta ca sa vedeti ca avem si noi probleme.
Omul imi trimite a 4-a scrisoare anul acesta din care 3 in ultima luna. Fiecare srisoare are intre 3 si 6 pagini, scris de mana, cu sublinieri, litere mari si mici, cu tot felul de semne de exclamare si intrebare. Toate le-a trimis prin posta cu confirmare de primire. Ieri a trecut pe la asociatie, a platit, am schimbat cateva vorbe despre vreme si politica si-a plecat linistit fara sa mai intrebre de problemele din scrisori. Iar astazi postasul aduce cea de a 4-a scrisoare in stitul pe care l-am descris mai sus.
Ce vrea? Striga (in scris) ca:
- a auzit ca vreau sa amenajez o parcare pentru cei peste 80 de proprieatri care au solicitat in scris sa fac demersuri la primarie in acest sens, iar acest proprietar imi spune ca sa nu ma implic, ca el nu e de acord, ca este ilegal...
- crede ca spatiile pe care le-am inchiriat (boxe, uscatoare...) sunt inchiriate la un pret mult prea mic si solicita cresterea chiriei pentru ca, asa cum spune omul, cei ce-si permit sa inchirieze (toti vecini) sunt "afaceristi" si castiga din afaceri...
- crede ca cei care detin spatii inchiriate consuma energie electrica din banii celorlati proprietari, inclusiv din buzunarul lui, fiind in mare eroare.
- imi imputa ca lucrez pe internet pe banii proprietrilor si ai lui, fiind iar in eroare.
Are peste 15 asemenea strigate pe acestec scrisori si pe fiecare scrie in final "cu toata consideratia" si ca nu doreste sa i se raspunda la aceste probleme.
M-am intalnic cu el de cateva ori si l-am invitat la asociatie sa discutam, sa-i explic...dar nu vrea sa dialogheze spunad ca este sigur ca nu respect legea...
Pentru ca nu am citit cu atentie finalul, l-am intrebat daca vrea sa-i trimit raspunsul prin posta si-i pun costul expeditiei pe lista de plata ori vrea poate vrea sa-i inmanez raspunsul direct la asociatie. Atunci mi-a explicat ca nu doreste nici un raspuns si ca sa citesc cu atentie scrisorile deoarece a specificat asta in fiecare scrisoare.
Ei, ce ziceti, cu asemenea oameni. Trebuie sa indure cineva asemenea nebunii in mod gratuit si sa mai si rezolve problemele firesti din asociatie!?
Domnule Adriantot , asa " specimen " nici nu trebuie bagat in seamna . Lasati sa si cheltuiasca banii pe acele recomandate caci nu costa putin . Omul asta ... nu doresc sa spun mai departe , asa ca Dumneavoastra sa va faceti datoria in asociatie cum stiti ca este bine pentru toti locatarii din bloc si dupa cate inteleg nici nu este " pretentios " adica sa i raspundeti . Asa ca le cititi si le indosariati .
O zi buna va doresc

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari eugarizn eugarizn Buna ziua . Cu ceva timp in urma , v am povestit cum presedintele asociatiei ales cu contract de mandat , ocupa si functia de casier cu contract ... (vezi toată discuția)
Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Declaratia d112 eugarizn eugarizn Buna ziua . Am studiat putin aceasta declaratie ca sa vad daca cuprinde evidenta nominala a persoanelor. Vin si intreb : cum poate o persoana care are contract ... (vezi toată discuția)