avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Sume necuvenite
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Sume necuvenite

Buna seara,

La calcularea salariilor, firma care a calculat salariile a gresit pe o perioada de 10 luni (ianuarie - octombrie 2014) sumele, iar acum ne cer sa restituim banii primiti necuvenit. Mentionez ca suma primita in plus nu a fost foarte mare, astfel nu ne-am putut seama de eroarea firmei respective in acest timp. Avem vreo sansa de solutionare atacand in instanta, tinand cont ca greseala nu apartine nici firmei angajatoare, nici salariatilor? Se pot cere daune firmei responsabile pentru calcularea salariilor? Sindicatul se poate constitui parte vatamata in acest caz?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dexter97 , utilizator 14:45, 14 Decembrie 2014
Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie (art.256 alin.1 C.mun.).

Intr-o eventuala actiune in instanta puteti chema in garantie persoanele vinovate de aceasta situatie.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grseala altora e greseala mea? Petra101 Petra101 Sunt intr-o mare dilema, dupa ce mi-am dat demisia, in cont trebuia sa imi intre banii pe o saptamana lucrata,dar mi-a intrat un salar intreg, nu imi venea sa ... (vezi toată discuția)
Am primit bani în plus de la firma la care am lucrat Iulyanrosca Iulyanrosca Bună ziua.Am lucrat șofer la o firma din România6 luni,în decembrie am cerut voie sa plec acasă pentru 2 sau 3 săptămâni întrucât mama mea a fost ... (vezi toată discuția)
Plata eronata sume in plus la salariu elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Unui salariat i s-au calculat si platit sume in plus la salariu, timp de 3 luni. Este corect sa se recupereze sumele in plus platite, ... (vezi toată discuția)