M-ar interesa in ce conditii care respecta codul Muncii, pot opri o garantie materiala unui angajat ca sa-si efectueze preavizul inainte de plecare.
Lucrez in domeniul catering-restaurante si personalul este foarte instabil, drept urmarea as dori sa ,, ma acopar,, cumva cu aceasta perioada de preaviz pentru a avea timp sa caut un alt angajat.
Va multumesc!
Am asa ceva , o persoana care se ocupa de personal , deoarece am 25 de angajati, insa vreau si eu sa inteleg anumite aspecte si vad ca nimic nu este practic clar si totul este interpretabil.
In anumite situatii legea este clara .
Se poate angaja raspunderii patrimoniale a unui salariat care a cauzat un prejudiciu angajatorului indiferent daca are sau nu gestiune , daca este sau nu gestionar etc.
Reiterez textul de lege : art.254 alin.1 C.mun. : Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
Lipsa in gestiune
jean59
Am o firma intreprindere individuala ( fosta AF).Intrebarea mea este urmatoarea : o angajata a mea a iesit lipsa la inventar. Ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)