avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detinerea de arma neletala nefunctionala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detinerea de arma neletala nefunctionala

Buna ziua! Detinerea de arma neletala fara drept este infractiune in situatia in care aceasta arma nu este functionala? Imi puteti da si un argument juridic? Multumesc
Cel mai recent răspuns: MRSO , utilizator 22:42, 16 Decembrie 2014
Chiar daca arma neletala pe care o detineti nu este functionala, in cazul in care se incadreaza in categoria celor supuse autorizarii, veti raspunde penal, conform articolului de lege de mai jos.

Cod Penal Art. 342 - Nerespectarea regimului armelor şi al munitiilor
(2) Detinerea sau portul fara drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizarii se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Multumesc, intre timp m-am documentat si legea nu face distinctie arma functionala/nefunctionala pentru existenta infractiunii. Pentru cine e interesat sentinta penala 147/01.11.2011 a Tribunalului Calarasi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Regimul armelor si munitiilor florindr florindr Detin o arma neletala, cu aer comprimat. Am uitat sa-mi shimb permisul de arma in termenul legal de 5 ani. Mi-a fost intocmit dosar penal in temeiul art. 346 ... (vezi toată discuția)
Detinere arma cu aer comprimat fara autorizatie Popescupop Popescupop Buna ziua, un prieten a detinut o arma cu aer comptimat fara autorizatie ,cu care mai tragea in gugustuci si porumbei.Azi l-au prins pe camp niste vanatori (nu ... (vezi toată discuția)