avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detinere arma cu aer comprimat fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detinere arma cu aer comprimat fara autorizatie

Buna ziua, un prieten a detinut o arma cu aer comptimat fara autorizatie ,cu care mai tragea in gugustuci si porumbei.Azi l-au prins pe camp niste vanatori (nu am inteles exact ce erau) si l-au dus la politie unde i s-a confiscat arma si a semnat un proces verbal , urmand sa fie chemat sa dea o declaratie.Intrebarea mea este, care sunt urmarile, ce i sa poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Rodica Simu , Avocat 16:08, 28 Ianuarie 2017
Poate fi tras la raspundere penala pentru detinerea si/sau uzul unei arme supuse autorizării. (art. 342, art. 343 Cod penal).

Art. 342 alin. (2) - "Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă."

Art. 343 alin. (2) - "Uzul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani."
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
Rodica Simu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinerea de arma neletala nefunctionala MRSO MRSO Buna ziua! Detinerea de arma neletala fara drept este infractiune in situatia in care aceasta arma nu este functionala? Imi puteti da si un argument juridic? ... (vezi toată discuția)
Regimul armelor si munitiei nghincea nghincea sunt vinator cu acte in regula, de citiva ani si am avut mai multe controale pentru a vedea cum si unde tin arma. Totul in regula pina cind am avut un control ... (vezi toată discuția)
Regimul armelor si munitiilor florindr florindr Detin o arma neletala, cu aer comprimat. Am uitat sa-mi shimb permisul de arma in termenul legal de 5 ani. Mi-a fost intocmit dosar penal in temeiul art. 346 ... (vezi toată discuția)