avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva masini second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva masini second hand

Tare as vrea sa stiu daca pentru o masina second hand cumparata din EU, va trebui sa achitam 19%, reprezentand tva - inainte sau dupa inmatricularea in RO. Suntem pe cale sa ne cumparam un autoturism si vrem sa stim care sunt sumele pe care le mai avem de achitat catre statul roman, in afara de taxa de prima inmatriculare...
Cel mai recent răspuns: avram teodora , utilizator 11:00, 5 Iunie 2009
Masina a fost cumparata pe persoana fizica sau pe societate comerciala ?
persoana fizica
In acest caz nu aveti de achitat TVA-ul, ci doar taxele normale de prima inmatriculare, RCA, ITP, RAR, samd.

In alta ordine de idei, sa o stapaniti sanatoasa !
Daca autoturismele cumparate dintr-o tara membra UE, de o persoana fizica, nu sunt noi, respectivul contribuabil va plati TVA in statul membru din care a cumparat bunul, iar acest impozit nu i se va restitui. La fel se intampla si in cazul bunurilor seond-hand.

Va multumesc!
Speram sa nu fii inteles eu gresit din optimism... Ca oricum codul fiscal este cumplit, nu cred ca trebuie sa mai spun! Mi-am cam prins urechile, la partea de tva!!
O zi frumoasa si votare usoara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto Imparatu Imparatu Buna seara!Detin un autoturism proprietate personala in italia,cu toate actele in regula!cum munca nu imi permite sa stau mult timp in tara as dori sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Tva autoturism persoana fizica. amh amh Buna ziua, intentionez sa cumpar o masina dintr-un parc auto din Germania. Am cateva nelamuriri legate de unde trebuie sa platesc TVA fiind persoana fizica. ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar auto sh persoană fizică Marian5991 Marian5991 Bună ziua! Pe Site-ul „europa.eu” scrie foarte clar că în calitate de Persoană Fizică la cumpărarea unui autoturism SH din altă țară a Uniunii ... (vezi toată discuția)