avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA intracomunitar Auto SH persoană fizică
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA intracomunitar Auto SH persoană fizică

Bună ziua!
Pe Site-ul „europa.eu” scrie foarte clar că în calitate de Persoană Fizică la cumpărarea unui autoturism SH din altă țară a Uniunii Europene NU este necesară plata TVA-ului, însp mai multe persoane/dealări care aduc mașini din afară îmi spun că totuși TVA-ul se plătește. Îmi puteți spune vă rog care este legea și cum trebuie aplicată în acest caz, mai concret, ce trebuie să fac ca persoană fizică să cumpăr o mașină SH de la un dealar străin fără TVA?
link-ul exact este acesta: [ link extern ]
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:36, 8 Martie 2023
Nu trebuie să plătiți TVA când introduceți într-o țară din UE o mașină de ocazie din altă țară a UE. Va trebui să înmatriculați mașina în țara în care locuiți și să plătiți acolo taxele de înmatriculare și de drum.

Sunt insa doua situatii :
- daca dealerul din UE va factureaza masina aplicand regimul second hand( al marjei) nu va factura cu TVA .
- daca dealerul din UE va factureaza cu cota TVA din tara lui , atunci el nu aplica regimul marjei ci regimul normal de taxare ( ca si cum ati cumpara masina din acea tara ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 2012 - achizitie vehicul din ue (persoane juridice) viraducu viraducu buna ziua, Pentru a putea achizitiona un vehicul dintr-un stat UE, de la o persoana juridica cum trebuie procedat? Trebuie sa inscriu firma pe care fac ... (vezi toată discuția)
Livrari intracomunitare carmendehelean carmendehelean O societate comerciala achizitioneaza o masina second hand din UE care intra in activul firmei.Deoarece taxa de inmatriculare este prea mare vinde masina(cu ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)