avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare contract de munca, restrictie la mijloacele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare contract de munca, restrictie la mijloacele de munca

Freelis, am nevoie de regandirea problemei cu care ma confrunt.
Angajatorul mi-a restrictionat accesul la mijloacele de munca, ca urmare a faptului ca l-am dat in judecata pt neplata unor drepturi banesti.
A venit in fata instantei si a declarat ca el considera acesta un conflict de interese al meu. Si ca poate sa imi dea ce sarcini vrea el.
Vreau sa primesc confirmare ca aceasta este infapt o modificare a contractului de munca, care este ilegala fara acordul meu.
Prin urmare, instanta sa anuleze decizia respectiva.
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 08:02, 29 Decembrie 2014
Desi contractul individual de munca …nu contine toate detaliile privind atributiile concrete ale salariatului, in realitate, salariatul trebuie sa desfasoare atributiile ordonate de angajator in limitele felului muncii, astfel cum a fost stabilit prin contractul de munca. (Al. Athanasiu, M. Volonciu, L. Dima, O. Cazan, Codul muncii: comentariu pe articole, vol. I, Editura C.H. Beck, Bucuresti, 2007, p. 40-41)

Avand in vedere ca fisa postului face parte din CIM, a da sarcini in afara fisei postului nu imi pare ca este un 'abuz de drept', ci ca este incalcare vadita a contractului de munca.
De vreme ce angajatorul nu isi exercita un drept, abuziv cu rea vointa, ci pur si simplu nu are dreptul sa dea sarcini care nu fac obiectul contractului!
Va rog sa imi explicati care este diferenta intre aceste 2 concepte.

Si va rog si sa subliniati distinctia intre 'felul muncii' conform numelui functiei, cum sustineti dvs, respectiv 'felul muncii' conform prevederilor CIM (inclusiv fisa postului), precum indica doctrina citata.
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2014
aidu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului aidu aidu Am dat in judecata angajatorul pt drepturi banesti neachitate. Angajatorul mi-a interzis accesul la mijloacele de munca... Prin aceasta interdictie nu se pot ... (vezi toată discuția)
Atributii in afara fisei postului Mik_2015 Mik_2015 Buna ziua, Incep prin a spune ca la locul de munca seful imi cere sa indeplinesc anumite atributii in afara fisei postului. La o discutie pe care am avut-o ... (vezi toată discuția)
Neclarități tomela tomela Bună ziua ! Vă rog să mă ajutați să înțeleg dacă , la spitalul universitar de stat unde lucrez , se întâmplă lucruri corecte sau nu . Spre ... (vezi toată discuția)