avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrarea cu intarziere a facturilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrarea cu intarziere a facturilor

Am gasit niste facturi(30 buc.) din aprilie care nu au fost inca inregistrate. Cum le pot inregistra acum ?
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
mirela_seba2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:27, 6 Iunie 2009
Intr-adevar acum am mai multe informatii. Este mai complicat sa anulezi 30 de facturi . Sincera sa fiu eu nu as accepta sa fac toate modificarile pe si dna Magda le-a enumerat.
Revin : Dvs ati intrebat ce puteti face ? Consecintele cred ca le stiati ... Rugati sa va faca o adresa scrisa cu dorinta lor :rtfm:Mai mult ca sigur n-o vor face , si daca da , raspundeti ca nu puteti anula pentru ca ... e de rau !
Nu cred ca o sa accepte sa faca o adresa scrisa si sa suporte consecintele.Mi degraba insista sa anuleze facturile.Acesta fiind si motivul pentru care departamentul de contabilitate nu a vrut sa opereze aceste inregistrari.
Inregistrati-va facturile corect in aprilie, iar in decontul din mai prindeti suma tva-ului la regularizari. Cand reveniti cu decontul de la Finante, capsati-va langa el o nota explicativa de la persoana (cu functie de raspundere) care a decis neinregistrarea acestor facturi, care ar lamuri intarzierea declararii acestui tva. In caz de control o sa va calculeze penalitati pentru suma tva de colectat, daca la sfarsitul lunii aprilie aveati tva de plata.Eu, personal daca as accepta o amanare de genul acesta mi-as lua masurile de precautie necesare. Sper ca nu Dvs ati decis neinregistrarea si nedeclararea celor 30 de facturi....B-)
Eu am aceste facturi inregistrate si depus si decontul de tva .

Alte discuții în legătură

Tva ul plătit se poate recupera in lunile urmatoare? frank09 frank09 Buna ziua.Cum se procedează în cazul in care eu până în luna aprilie nu încasez bani pentru facturile emise anul trecut cu tva la incasare dar pana in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura furnizor tva 24% dupa depunere decont tva dec.2015 slungoci slungoci 1.Un furnizor de materii prime nu trimite la timp factura aferenta livrarii din decembrie 2015. Cf. legii ar trebui ca in 15 zile de la livrare furnizorul sa ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala ang10 ang10 Buna ziua, Am avut o factura pe luna iulie si am inregistrat-o pe marfa dar am gresit la un produs , am introdus 64 buc cu 30.00 lei +tva pe 371, in loc de : ... (vezi toată discuția)