avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... rovigneta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

rovigneta

Buna ziua.Fortuit,mi-am schimbat domiciliul,dintr-un judet in altul.Conform legii am fost nevoit sa schimb numarul si implicit talonul masinii.As dori sa stiu daca taxa de drum,valabila inca vreo 9 luni de acum incolo,mai este valabila.Daca da in ce conditii??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 16:09, 5 Ianuarie 2015
În cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost achitata rovinieta,aceasta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care la emiterea acesteia numărul de identificare al vehiculului a fost înscris corect.
În orice altă situaţie utilizatorul va solicita CNADNR - S.A., în scris, efectuarea modificării numărului de înmatriculare în baza de date a SIEGMCR.

Pentru efectuarea modificării utilizatorul se va prezenta la unul dintre punctele de lucruale CNADNR - S.A. (lista acestora se gaseste la www.cnadnr.ro, sectiunea Roviniete –Puncte de schimbare a numarului de inmatriculare) , cu următoarele documente:
a) cerere scrisă, conform formularului-tip care se regăseşte la www.cnadnr.ro, sectiunea Roviniete - ,,Formulare – Cerere schimbare numere inmatriculare”
b) cartea de identitate a autovehiculului în copie şi original

Odată cu modificarea numărului de înmatriculare, în baza de date se va elibera, prin intermediul SIEGMCR, un document care atestă efectuarea modificării şi valabilitatea rovinietei pentru noul număr de înmatriculare, în două exemplare identice, dintre care:
a) unul va fi ştampilat de către CNADNR - S.A. şi va fi înmânat solicitantului;
b) unul va fi semnat de către solicitant şi va rămâne la CNADNR - S.A.

sursa: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto cumparat cu rovinieta valabila, pot folosi rovinieta pana expira ? patraule2 patraule2 Am vandut masina tatalui meu acum o luna si am verificat astazi pe site-ul CNADNR valabilitatea rovinietei. Exista o rovinieta valabila pe seria de sasiu a ... (vezi toată discuția)
Rovinieta bubby bubby cum se procedeaza in cazul in care am rovinieta pe 1 an si schimb nr masinii , unde trebuie anuntat ? (vezi toată discuția)
O sa fiu amendat pentru neplata rovinieta? johnythelove johnythelove Buna ziua, Vreau sa ma ajutati sa lamuresc o problema. Pe data de 2 Ianuarie am cumparat rovinieta, iar pe data de 8 au fost schimbate numerele la masina, ... (vezi toată discuția)