avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensie cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensie cu handicap

Buna ziua! Am nevoie de cateva informatii. Tatal meu are 64 de ani si beneficiaza de o pensie anticipata de 370 de lei. A suferit un infarct miocardic si i-am pus un stend activ. In urma cu 3 luni a fost diagnosticat cu un cancer pulmonar stadiul 3 si operat. Poate beneficia de o pensie de handicap sau de vreun ajutor?
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 14:42, 6 Ianuarie 2015
cancerul nu este considerat un handicap
Adresati-va Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul dvs. (care se ocupa cu protectia copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror persoane aflate in nevoie).
Dupa depunerea dosarului cu documentele solicitate, cu siguranta va primi un "Certificat de persoana cu handicap" si implicit o indemnizatie lunara (separat de pensia actuala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie handicap Cdefghi Cdefghi Buna seara. Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer prostatic in vara anului trecut. S-a operat si, intre timp, am aflat ca si-ar putea face o pensie de ... (vezi toată discuția)
Infarctul miocardic si introducerea de stend sunt incluse ca handicap? MARIUS1000 MARIUS1000 Dacă în urma diabetului afecțiunile cardiovasculare suferă modificări cum ar fii:să produs infarct,apoi am fost nevoit să mi se introducă stend,asi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap sau pensie de invaliditate pentru pensionar cu cancer ? Alin Zlatescu Alin Zlatescu Buna ziua, mama mea este deja pensionata pe caz de boala, nerevizuibil. Acum doi ani a fost depistat faptul ca are cancer, a suferit si doua interventii ... (vezi toată discuția)