avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere anuala ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere anuala ANAF

De cateva zile, mama mea a primit prin posta, de la ANAF "Decizia de impunere anuala pentru plata CASS", conform careia trebuie sa plateasca 468 RON.
Mentionez ca este casnica de cativa ani si nu are NICI o sursa de venit.
Intrebarile sunt urmatoarele:

1) In ce masura este legala aceasta decizie de impunere a platii CASS?

2) Ce masuri poate lua ANAF-ul pentru a o constrange sa plateasca suma aceea? Sau mai exact, ce se intampla daca nu plateste?

Mai mentionez ca de 4 luni a ajuns la varsta de pensionare, si-a bagat dosarul de pensie, insa decizia de pensionare inca nu a primit-o. Am specificat ideea aceasta in eventualitatea in care o eventuala decizie de pensionare favorabila ar anula decizia de impunere pentru plata CASS.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kyky_micky , utilizator 08:53, 9 Mai 2015
Conform art 296^27CF daca avem venit 1 leu platim cass raportat la salariul minim brut pe economie si nu la venitul real.
Deci legal nu se poate face nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2015
robert1958, utilizator
Multumesc..dar putem fi informati de natura acestor presupuse venituri..si unde?
Adeverinta venituri pentru perioada imprescriptibila de la ANAF teritorial.
Pana la urma se poate contesta aceasta decizie? Ce se intampla daca nu platesc.
Numai in Romania Pt 30 de lei dobanda anuala vor 468 Ron. E incredibil...
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2015
kondorul, utilizator
Aceasta aberatie a fost atacata inclusiv la CCR cred ca era vorba despre venituri din cedarea folosintei -inchiriere unde valoarea venitului era cu mult sub baza lor de calcul.
CCR a respins exceptia de neconstitutionalitate deci decizia de impunere este legala.
Se poate contesta dar contestatia va fi respinsa.
Vezi:
Decizia nr. 325/2013 referitoare la respingerea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 257 alin. (2) lit. f) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii .

Alte discuții în legătură

Cum contest plata tardiva a cass marianadamian marianadamian Situatia este urmatoarea: sotul este coasigurat -nu este angajat , iar sotia angajata . In data de 31.12.2014 sotul primeste o decizie de la ANAF pentru anul ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala anaf Razdrax Razdrax Buna ziua, As dori o lamurire daca se poate de la cineva care lucreaza in domeniul fiscal sau la ANAF. Sunt unul dintre milioanele de romani stabiliti ... (vezi toată discuția)
Anaf solicita impozit cass deși nu exista venituri CristianHT CristianHT Buna ziua, Sunt din jud. Prahova, iar tatal meu a primit o decizie de impunere pe 2012, prin care i se solicita sa plătească 468 de lei. Tatal meu ... (vezi toată discuția)