De cateva zile, mama mea a primit prin posta, de la ANAF "Decizia de impunere anuala pentru plata CASS", conform careia trebuie sa plateasca 468 RON.
Mentionez ca este casnica de cativa ani si nu are NICI o sursa de venit.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1) In ce masura este legala aceasta decizie de impunere a platii CASS?
2) Ce masuri poate lua ANAF-ul pentru a o constrange sa plateasca suma aceea? Sau mai exact, ce se intampla daca nu plateste?
Mai mentionez ca de 4 luni a ajuns la varsta de pensionare, si-a bagat dosarul de pensie, insa decizia de pensionare inca nu a primit-o. Am specificat ideea aceasta in eventualitatea in care o eventuala decizie de pensionare favorabila ar anula decizia de impunere pentru plata CASS.
Si mie mi-a venit astazi la fel: Decizie de impunere din activitati independente pe anul 2012- baza de calcul 8400 lei suma de plata 468 lei.In acel an nu am avut activitati independente de nici o natura, inca eram studenta....nu inteleg
Daca te uiti pe hartie e un tabel. Eu am avut dobanda la cont 30 Ron. E suficient sa ai 1 leu. Mi se pare aberant.
Daca nu locuiesc la adresa din buletin, si nu detin proprietati/etc pe numele meu au ce sa-mi faca in cazul in care nu o platesc?
Ma aflu intr-o situatie similara. Am primit si eu aceasta hartie. Figurez cu venit de 700 lei / luna in anul 2012. Partea amuzanta este ca in 2012 eram studenta, nu primeam bursa sau ceva de genul si nici nu aveam de unde sa am acest venit intrucat nu lucram. De unde a scos ANAF acest venit al meu?
Tocmai.Am verificat contul de economii si il am din mai 2013.In 2012 nu am avut conturi de economii, investitii etc.Eram studenta si nu lucram.Este aberant.Si toata lumea are venit din investitii 12 lei / 2012?:))))
Si eu am tot 12 lei pe 2012, nu stiu de unde apar cei 12 lei, nu am vandut fier vechi, nu am avut bursa, nu am conturi in banca. Maine dau o fuga la ANAF sa vedem ce si cum. Poate sa puna cineva un model de contestatie ?