avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... este sau a nu este important ..un vot?votul vostru, ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

este sau a nu este important ..un vot?votul vostru, votul meu...dar pentru cine?

Ma tot framanta o chestiune: ma duc sau nu ma duc la vot?
O parte din mine spune ca trebuie sa ma duc...ca doar o data ne vine si noua randul sa ne spunem pararea...si pana la urma, sa fim seriosi, singurul lucru bun intamplat in ultimii ani este , fara indoiala, intrarea in comunitatea europeana...va rog, nu ma contraziceti, este singura mea speranta ramasa...
Cealalta parte spune sa nu merg. Sa nu ma mai enervez ca oricum nici unul nu ma reprezinta si nu ma regasesc ...pe niciunde. Si ce fac? Maine imi voi reprosa ca nu mi-am exercitate dreptul, nu-i asa?
..Ne-am scarbit cu totii de ipocrizia realitatii noastre...muncim de ne sar capacele si parca nimanui nu-i pasa?Lumea nu devine mai frumoasa, mai buna, mai corecta...muncim degeaba?
Ce faceti maine?

succes si intelepciune
av. Ileana Schwarz...as fi vrut sa o dau anonima...
[EDITAT - raspunde unui mesaj sters]

Scria cineva ca" nu este pregatita" pentru vot,eu sunt pregatit,dar nu am cu cine sa votez.Consider ca de aici survine gravitatea situatiei.Intrebarea mea(este adevarat,retorica)este:cum poti sa alegi din "nimic" ceva ?
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
ContSters20980, utilizator
Orice drept trebuie exercitat, caci altlef devine caduc, iar altii pot sa ne ignore in continuare.
gabescu a scris:

Orice drept trebuie exercitat, caci altlef devine caduc, iar altii pot sa ne ignore in continuare.

se pare ca ne ignora si chiar daca mergem la vot #-o.....insa putem incerca sa schimbam ceva ....(macar stim ca ne-am exercitat si noi un drept ;))
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Eu cel puţin sunt de părere că trebuie să mergem la vot. Dacă avem catindaţi, cum se spunea mai sus, în loc de candidaţi, măcar să mergem pe principiul mai bine răul mic, decât răul mai mare (sau cum e vorba :P)
Un prof. de istorie ne spunea cât de important este să mergem, chiar dacă nu contează votul nostru, măcar să nu lăsăm pe alţii să o facă în locul nostru. E mai mult legat de conştiinţă, dar măcar ştim că am votat.
De 2 ori în viaţa mea am lipsit de la vot, şi îmi reproşez acest lucru mereu. Turul final la prezidenţialele din 2004 (regret în fiecare zi) şi Europarlamentarele de anul acesta. Pur şi simplu mă găsesc în situaţia în care nu îmi permit să comentez şi să discut situaţia de azi a ţării sau alegerea Ebei şi a peremeuli din cauză că nu am fost la vot. Nu am votat, nu mi-am exprimat părerea. De ce aş face-o după?
Parerea meas este ca partidele politice sunt ca niste sportivi intrati pe teren .Fiecare avea initial echipamentul curat , de culori diferite , etc.....A inceput ploaia si terenul a devenit mocirlos...toti s-au murdarit din cap pana-n picioare ! La final de meci trebuie sa identificam din ce echipa fac parte dar nu mai putem deosebi culorile de stratul de noroi depus pe ei.....Greu sa ma mai convinga cineva de bunele lor intentii!:foottap:

Alte discuții în legătură

Ati fost sau nu la vot ? freeanifer freeanifer Hai sa incercam un exercitiu . Daca moderatorii cred ca e inutil pot sterge acest topic. As dori ca utilizatorii sa raspunda in cadrul acestui topic numai ... (vezi toată discuția)
Votul meu ContSters167247 ContSters167247 Votul MEU...doborat de sistem... -\"Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!\"- Dupa zeci de ani de asteptare, dupa ce am rabdat, dupa ce am explodat, ... (vezi toată discuția)
Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)