avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... VECHIMEA IN MUNCA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

VECHIMEA IN MUNCA

Pentru o persoana nascuta la 11.03.1956 cu un stagiu de cotizare de 29 ani se pot adauga anii de grupa pentru a beneficia de pensie anticipata?
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:50, 23 Ianuarie 2015
Daca ati depus dosarul in ianuarie 2014,trebuia emisa o decizie de respingere sau de admitere in tot acest timp,de 1 an.
Faceti o interventie pe adresa de e-mail: petitii.sesizari@cnpas.org care sa contina: numele si prenumele, nr. de inregistrare a cererii, casa teritoriala de pensii de care apartineti si alte detalii..
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1. Posibil ca datele redate da dvs. aici sa nu fie cele reale.

2. Chiar si asa fiind trebuia sa primeasca o decizie de neaprobare a cererii de pensionare.

3. Asa cum a spus si colegul meu mai sus faceti o sesizare la CNPP, pe e-mail.
Buna ziua , revin cu doua intrebari in continuarea celor relatate mai sus.
Media orelor de munca lucrate pe saptamana in Romania este de 41.1 iar in Italia de 39.
In momentul in care o persoana doveste faptul ca a lucrat in Italia , si aduce un document care sa ateste acest lucru pentru ca aceasta perioada sa i se adauge la dosarul de pensionare, care dintre aceste medii de ore lucrate pe saptamana se ia in considerare?
Aceasta ar fi prima intrebare, iar a doua : exista o diferenta banuiesc modul in care se face contributia catre stat (si aici e vorba de Italia -insa consider ca e general valabila) -impozit, sigurari sociale- atunci cand esti salariat fata de momentul in care beneficiezi de o indemnizatie de somaj.
Este posibil ca valoarea celei din urma sa fie supusa unui calcul dezavantajos , iar la pensionare sa nu fie luata in calcul intreaga perioada , si sa fie socotita ca o contributie gen ''part time''?
multumesc.
1. - Veti primi doua pensii: una din Romania si una din Italia.
- Pentru fiecare pensie trebuie sa indepliniti conditiile legale din tara respectiva.

2. - La calculul pensie din Romania se are in vedere si stagiul de cotizare din Italia.
- La calculul pensie din Italia se are in vedere si stagiul de cotizare din Romania.

3. Nu conteaza care este timpul mediu de lucru saptamanal ci ce venituri ati avut pentru care ati platit contributia pentru pensie.
Nu cele doua pensii fac subiectul intrebarii mele, vroiam doar sa stiu atunci cand cei de la Casa de Pensii din tara noastra primesc o vechime din strainatate , cum o valorifica? cum o calculeaza, pentru ca i-au zis mamei (ea urmeaza a se pensiona) ca iau facut calculul in functie de ore si impozitul platit pe perioade ( a beneficiat si de somaj), si din aceasta cauza dansii nu au luat in considerare toata perioada de 3ani si 7 luni care atesta vechimea trimisa de cei de la INPS.

Alte discuții în legătură

Se considera armata (1973-1974) la pensie? StefanL1 StefanL1 Intre 08.iunie.1973 si 31.oct.1974 am fost militar in termen la UM din Constanta. Arma geniu, constructii industriale. Am lucrat pe santier, unitatea militara ... (vezi toată discuția)
Pensie nearadel nearadel sotia mea este nascuta in 13/01/1956 are lucrati in rominia 29ani si 11 luni din care 12 ani de grupa a 2 a iar in spania 1 an si 7 luni,saptamina viitoare ... (vezi toată discuția)
Calculul varstei de pensionare pentru grupa a 2-a de munca Miha303 Miha303 Ce vechime este necesara pentru a beneficia de pensie anticipata pentru o persoana (femeie) care a lucrat 16 ani, 11 luni si 9 zile in grupa a 2-a de munca, 6 ... (vezi toată discuția)