avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj fara divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj fara divort

Sunt casatorita cu sotul meu de 30 de ani, dobandind in timpul casatoriei un apartament cu 4 camere (proprietate personala). Am vrea sa facem partaj fara divort.
1. Daca fiul nostru cumpara o garsoniera pe numele lui si ii da sotului drept de uzufruct viager (sau pe perioada determinata), sotul cedand dreptul la apartament in favoarea mea, ce acte trebuie sa facem ca sa fie totul in regula?
2. Se poate face partaj fara divort? (nu vrem sa eludam datorii)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:03, 19 Ianuarie 2015

:D

Ceea ce spuneţi este total confuz şi fără nici o noimă...

Deci:
1. Cum adică "apartament dobândit în timpul căsătoriei, proprietate personală"? De fapt pe cine figurează în cartea funciară ca proprietar al acelui aprartament?

2. La care dintre imobile se referă dreptul viager al soțului, și ce legătură are cu patajul?

Fiul D-voastră poate să-i cedeze dreptul de uzufruct tatălui său pentru orice imobil are în proprietate, dar asta nu are legătură cu partajul asupra apartamentului dobândit în timpul căsătoriei.
Dacă soțul renunță la partea lui din acel apartament, trebuie să o facă în cadrul prtajului chiar dacă va condiționa acestă renunțare cu cu dobândirea dreptului de uzufruct asupra unui imobil al fiului lui, care nu are nici o legătură cu apatamentul patajat.

Cel mai bine ar fi să vorbiți cu un avocat care vă va lămuri.
1. eu am inteles din postare ca oamenii au un ap dobandit in devalmasie
2. nu puteti face partajul potrivit vechiului cod
Puteti face partaj si fara sa divortati, il faceti la notar daca va intelegeti asupra partajului. Ii ziceti notarului ce doriti si gaseste o varianta daca sotul vrea sa se asigure ca nu ramane pe drumuri, poate semnati ambele acte in aceeasi zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager si intretinere SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt divortat , dupa 35 de ani de casatorie , motiv ???????? Vreau sa inchei un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager si intretinere ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct Alina040404 Alina040404 Buna ziua, In cazul cedarii unui uzufruct constituit pe numele unuia dintre soti al unui bun dobandit in timpul casatoriei, uzufructul de asemenea constituit ... (vezi toată discuția)