avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prietenul tatalui meu a promis ca ma va anunta daca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prietenul tatalui meu a promis ca ma va anunta daca tata se imbolnaveste dar ne-a mintit, tata decedand intr-un spital, singur printre straini

Tatal meu locuia la 300 km de mine. Era casatorit cu o doamna cu care nu a avut copii. Fiind in virsta si neavind incredere in sotia lui, s-a inteles cu un prieten al sau sa ne anunte pe noi, copiii, daca va cadea la pat, sa venim sa il ingrijim. Acesta ne-a promis in repetate rinduri ca asa va face, sa stam linistiti. Saptaminal ne suna si ne spunea ca tata e bine. Ultima oara ne-a spus ca a murit. Am aflat ulterior ca tata a fost in coma citeva saptamini, ca a fost internat de mai multe ori, ca a fost operat pe creier. Prietenul lui stia de toate acestea dar nu ne-a spus, dimpotriva, zicea ca e sanatos El era singura cale de legatura cu tatal nostru. A fost chiar platit de tata sa ne anunte.
Am suferit si sufar foarte mult ca nu mi-am putut ajuta tatal in cele mai grele momente.
As vrea sa stiu daca ce a facut vecinul este fapta penala.
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
Mitra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mitra , utilizator 22:07, 24 Ianuarie 2015
Tata ar fi beneficiat de un tratament medical mult mai bun, in clinici de specialitate in tara sau afara, noi, copiii, avind alte posibilitati materiale, intelectuale si morale decit sotia si vecinul. Asa a murit singur, fara luminare, intr-un spital-abator, cum sint atitea in tara noastra. Vointa lui si a noastra a fost sa fim cu el, asa cum si el a fost cu noi de la nasterea noastra.
Va multumesc.
Nu imi dau actele medicale ale tatalui, cred ca au ceva de ascuns. Chiar daca, prin absurd, as putea fi convins ca i-au asigurat cel mai bun tratament, eu sufar pentru ca nu am fost linga tatal meu in ultimele lui clipe. Acum iau medicamente din acest motiv.
Imi recunosc vina de a fi avut prea multa incredere in oameni.
Daca el a fost platit si nu a respectat ce avea de facut poate fi dat in judecata dar este coarte complicat.
Referitor la acte le puteti obtine prin justitie.

In Romania procesul care l-ati vrea e complicat si nu cred ca veti castiga fara avocat.

Marea problema este cu daumenle dupa parerea mea.
Nici contractul cu el nu se stie daca il veti dovedi deoarece poate minti la proces.
Era normal,ca inainte de incredere ,dvs sa acordati prioritate problemelor ,astfel incat dvs ca si copil sa vegheati asupra batranetilor tatalui dvs
Acum ,este evident nejustificat sa cautati culpa penala a unui tert cu care nu ati avut niciun fel de conventie sau raport de obligativitate
Pentru actele medicale,fie solicitati unitatii medicale sa va elibereze copii ale documentelor din dosarul medical,fie demarati procedura prin mediator
E adevărat că nu trebuie să-l judecăm pe el, dar putem totuși să judecăm faptele lui. (de fapt nici un judecător competent și cu capul pe umeri nu judecă omul ci judecă faptele acestuia. ;) )

Deci și în acest caz nu-l vom judeca pe inițiatorul acestui topic ci vom putea judeca faptele lui.

Cum am putea judeca faptele unui om care care nu ține legătura cu tatăl lui (în epoca în care poți comunica cu oricine, de oriunde și oricum), știind că acesta are o anumită vârstă la care ar putea avea anumite probleme de sănătate (asta rezultă tocmai din înțelegerea cu acel vecin), iar după decesul tatălui, revendică anumite pretenții vecinului respectiv?

Eu cred că, înainte de a avea anumite pretenții, ar fi bine să ne raportăm și la bunul simț.
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Copii impiedicati sa isi ajute tatal in ultimele lui luni de viata, de niste straini interesati de banii decedatului. Mitra Mitra Tatal nostru, recent decedat la 83 ani, era casatorit cu o doamna care nu a avut copii niciodata. Noi locuiam la 300 km de tatal nostru si am avut relatii ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine actele medicale si actele de proprietate ale tatalui meu recent decedat? Mitra Mitra Tatal nostru a decedat recent. Inca nu a avut loc dezbaterea succesorala. Toate actele si bunurile lui sunt la ultima lui sotie, care nu ne-a suportat ... (vezi toată discuția)
Program de vizita raza de soare raza de soare Am terminat divortul. El a cerut copilul 1 luna in vacanta de vara,1 saptamina in vacanta de iarna si 2 wekenduri oe luna la domiciliu lui El NU a adus ... (vezi toată discuția)