avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Expirare calitate SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Expirare calitate SRL-D

La 31.12.2014 a expirat calitatea de SRL-D , trebuie sa scot un nou Certificat de inregistrare de la Registrul Comertului , avand in vedere ca primul cuprinde in denumire SRL-D si daca da se plateste aceasta modificare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 15:04, 19 Ianuarie 2015
Potrivit art. 6, alin. (1), lit. a, din OUG nr. 6/2011, calitatea de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant se pierde, prin efectul legii, "la data de 31 decembrie a anului in care se implinesc 3 ani de la data inregistrarii".
Alin. (2) al aceluiasi articol stabileste ca in termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la pierderea calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant, societatea respectiva are obligatia sa procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor art. 36 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Conform calculelor noastre, termenul de 45 de zile lucratoare va expira pe 3 martie 2014. Cu alte cuvinte, SRL-D-urile care isi pierd astazi calitatea de microintreprindere debutanta sunt obligate sa isi schimbe denumirea pana pe 3 martie 2015.
Prin urmare, reprezentantul societatii se va prezenta la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde si-a declarat sediul social, in termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la data la care se implinesc trei ani de la inmatricularea societatii, pentru schimbarea denumirii
Cititi mai mult despre procedura si taxe aici
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d nu și-a schimbat denumirea în srl Birsan Beatrice Birsan Beatrice Bună ziua, Care este sancțiunea pentru un SRL-D care nu și-a schimbat denumirea in SRL la expirarea celor 3 ani de la data înființării? (vezi toată discuția)
Schimbare din srl-d in srl Mihai 0910 Mihai 0910 Buna ziua, Am fost anuntata de catre doamna contabil cu care colaborez ca sunt obligata sa modific statutul firmei din SRL-D in SRL ceea ce presupune platire ... (vezi toată discuția)
Informatii despre srl-d barbierumihai barbierumihai In 2012 am infiintat un srl-d, am avut cateva cheltuieli pe el, anul acesta ar trebui sa ii schimb forma juridica dar eu doresc sa renunt la el. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)