avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... despre concediu maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

despre concediu maternal

Buna seara
As vrea sa intreb daca intru in concediu prenatal la 7 luni pot sa-mi aleg locul nasteri unde vrea eu ,as vrea sa merg sa nasc in strainatate si nu stiu daca pot benicifia de concediu maternal daca nasc in alta tara nu in Romania,este obligatoriu sa nasc in Romania sa intru in concediu?Sunt angajata in Romania.[i
Cel mai recent răspuns: dachman , utilizator 23:36, 23 Ianuarie 2015
Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu este conditionata de locul nasterii acestuia.

Art. 12 din OUG 111/2010:
Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
1. Nu exista expresia "concediu maternal".

2. Ori este "concediu de maternitate" (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ori este "concediu crestere copil" (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani (depinde pentru ce varianta optati).

3. Puteti sa nasteti oriunde doriti dvs. dar dupa nastere trebuie sa reveniti in tara pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare indemnizatie crestere copil aom15 aom15 Buna! Sunt salariata din 2009, in aprilie urmeaza sa intru in concediul prenatal, moment in care as dori sa ma mut in Germania, unde voi naste copilul si voi ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de creșterea copilului Babes Monica Elena Babes Monica Elena Bună ziua As avea o întrebare... Urmează sa nasc in luna august și încă nu am intrat în concedii prenatal pentru ca nu am avut nevoie. Dacă întru ... (vezi toată discuția)