avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor in custodia mamei dar in grija tatalui, probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor in custodia mamei dar in grija tatalui, probleme

buna ziua ,acum 5 ani dupa divort minorul a fost incredintat mamei,dupa scurt timp mama a plecat din tara lasand minorul in grija tatalui fara nici un act,acum minorul nu mai coopereaza avand situatie grava la scoala si nici la mama nu vrea sa mearga ,ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: razvanbeliu , utilizator 11:42, 30 Ianuarie 2015
aveti o atitudite destul de corecta ,dar lui i s-a inoculat de catre partea maicasii ca sta in casa in dreptul ei asa ca la orice incercare de dialog zice da si face cum are chef.el a aflat cumva de undeva ca nu am de ales si trebuie sa-l tin si se bazeaza pe asta .am fost cu el la consiliere ,la protectia copilului a fost de acord cu consilierea si apoi nu a mai mers.cand el refuza orice demers si vede in mine numai obligatie cam ce trebuie sa fac?
Ce as face eu? L-aș da de-a basca. Stați de vorba..dacă sta în partea de casa a maica-sii și ii da bani, dvs ii dati pensia stabilita și sa se descurce.
multumesc ,o idee la care m-am gandit ,dar riscul este daca face zgomot ce deranjeaza vecinii sau vin indivizi dubiosi pe la el ,cine raspunde pt faptele lui ???
Pt faptele lui raspunde el.. de la 16 ani raspunde penal si desigur, contraventional.
Cine ii permite sa vina cu indivizi dubiosi ? Dvs permiteti cui vreti sa intre in casa. Desigur ca nu aveti ce face daca el ii primeste in lipsa dvs, dar ii dati dvs afara cand veniti.
Domnule, nu s-a ajuns aici pentru ca fiul dv. e asa si pe dincolo. Daca se discuta din timp, se discuta si acum. Fiul dv. trebuie indrumat.
De ce nu cereti partajul acelei case?

Mergeti dv. la consiliere, ca sa intelegeti cum sa-l ajutati. Sa-l duceti la un avocat sa-i explice ca are obligatia de a va respecta, sa cereti stabilirea locuintei la dv. in instanta, asa nu mai platiti pensie copilului si se va vedea cu cheltuielile reduse... sa-i explicati ca dupa 18 ani merge la scoala sau mananca ce produce... sa incercati sa-i intelegeti anturajul.
Petreceti mai mult timp impreuna, spuneti-i deciziile dv. fara nervi, fara suparare, uneori cu parere de rau daca e cazul sa-i limitati din drepturi... cum ar fi decizia de a nu mai plati pensie si stabilire de domiciliu la dv.
Sunteti parinte si sunteti responsabil pentru el, nu mai conteaza cine ce incredintare are! Exista drepturi ale lui asa cum exista si obligatii. Totusi, asa cum dv. fugiti de raspunderea de a va asuma ca asa l-ati crescut, asa fuge si el de orice raspundere.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o hotarare judecatoreasca cu program de vizitare ... stefan_71 stefan_71 Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca cu program de vizitare copil insa de 1 an si 3 luni nu a mai fost respectata de catre mama copilului din cauza ... (vezi toată discuția)
Minorii problema, mark37 mark37 Buna seara, Sunt un tata al unui minor,despartit de 2 anii de mama copilului ,in sentinta judecatoreasca se spune ca ambi parintii trebuie sa participe la ... (vezi toată discuția)
Divort, copil minor, mama pleaca la munca in strainate, face actiuni de indepartare a copilului de tata RaduTroy RaduTroy Sotia a divortat. Hot. Jud.:copilul la mama, eu platesc pensie; locuim impreuna, custodie comuna. Imediat dupa hotarire mama pleaca in strainatata la munca, ... (vezi toată discuția)