avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

buna ziua va rog sa ma informati si pe mine in cazul unei femei de 61 ani cu vechime in munca de 10 ani , are vreo sansa sa beneficieze de vreun fel de PENSIE , la limita de varsta sau de invaliditate in situatia in care are o afectiune care se incadreaza ?
MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: adry-klau , utilizator 19:41, 25 Ianuarie 2015
Spuneti luna si anul nasterii persoanei in cauza.
iunie 1953
1. Pentru o femeie nascuta in iunie 1953 varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare este de 28 de ani si 10 luni iar stagiul minim de cotizare este de 13 ani si 10 luni.

2. Deoarece nu a realizat stagiul minim de cotizare la pensie (de 13 ani si 10 luni) nu poate solicita pensie pentru limita de varsta.

3. - Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.
- ncadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.
- Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

de la casa de pensii mi sa comunicat ca la varsta de 61 de ani nu mai poate fi examinata de nmedicul expert al asigurarilor sociale . ce pot face in aceasta situatie . are astm ( intr-un stadiu avansat ) imi puteti comunica un articol de lege care mentioneaza ca poate fi expertizata si la aceasta varsta?

multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie ionescumarinescu ionescumarinescu Ma numesc stefan si am varsta de 59 de ani .Am ani lucrati 42 de ani 2 luni si 23 de zile am fost dat in somaj care s a terminat si acum incec sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensionare 234 234 sunt nascuta in 12.02.1959 sex f am vechime in munca 31 ani si 9 luni am grad de handicap II-scleroza multipla stie cineva daca ar fi sa ma pensionez as ... (vezi toată discuția)
Pensionare scoalanr1comanesti scoalanr1comanesti avem o femeie de serviciu nascuta la data de 02.09.1954 si care din 01.08.2011, pana la 01.07.2012 este in concediu medical. poate obtine vreun fel de pensie ? ... (vezi toată discuția)